Nedjelja, 28 Studeni 2021
Dubrovačke knjižnice;  Za učenike sedmih razreda kreću radionice emocionalnog opismenjavanja

Dubrovačke knjižnice; Za učenike sedmih razreda kreću radionice emocionalnog opismenjavanja

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus od osam besplatnih radionica za učenike 7. razreda osnovnih škola na temu „Emocionalno opismenjavanje djece i mladih“. Radionice će se održavati u prostorijama Dubrovačkih knjižnica jednom mjesečno. Cilj radionica je potaknuti pozitivni razvoj djece i mladih i prevenirati sve oblike nasilja, ovisnosti i ostalih poremećaja u ponašanju, tako da se kod djece i mladih potiču vještine prepoznavanja i upravljanja emocijama kod sebe i drugih, kontrole vlastitih reakcija, empatije, prosocijalnog ponašanja i slično.

Sudionici će obogatiti svoj emocionalni jezik te učiti imenovati, uspoređivati, vrjednovati vlastita te mišljenja, osjećaje i ponašanje drugih, osposobljavati se raspravljati i crtatiopisivati osobna iskustva. Konkretni ishodišni ciljevi radionica su: steći bogati rječnik za identificiranje, imenovanje i izražavanje različitih emocionalnih iskustava, razumjeti emocionalna stanja i perspektive drugih, razumjeti vezu između misli, osjećaja i ponašanja, naučiti što je u pozadini osjećaja (npr. da usamljenost može biti u pozadini izolacije), shvatiti da ljudi ne izražavaju uvijek emocije iskreno ili na isti način, naučiti opažati promjene u intenzitetima vlastitog raspoloženja i emocija, razumjeti da svatko ima pravo na svoje osjećaje, dijeliti i komunicirati svoje misli i osjećaje s vršnjacima, odgojiteljima, roditeljima, izabrati primjerene emocionalne/ponašajne odgovore kako bi razriješili socijalne teškoće i konflikte, graditi odnose povjerenja s drugima.

Radionice provodi Kristina Rožić, magistra znanosti za organizacijsko ponašanje, sa specijalizacijama na području treninga i razvoja, upravljanja promjenom i ljudskim potencijalima, ispred IN MEDIAS RES, obrta za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem. Prva radionica će se održati u utorak, 28. rujna 2021., u 16:30 do 18 sati u Narodnoj knjižnici Grad. Broj sudionika na radionicama je ograničen pa se mole svi zainteresirani za sudjelovanje da se prijave putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Messenger Odjela za djecu i mlade.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • čestitke - tuttobene
  • marketingA1