Subota, 20 Travanj 2024
Desetodnevna dječja radionica „Od priče do predstave“ s Ivanom Đulom organizaciji Ljetnih igara

Desetodnevna dječja radionica „Od priče do predstave“ s Ivanom Đulom organizaciji Ljetnih igara

Dramsko-glazbena radionica za osnovnoškolsku djecu „Od priče do predstave“ koju će voditi dramaturginja i glazbenica Ivana Đula održat će se u Festivalskoj palači od 23. kolovoza do 3. rujna u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Projekt „Od priče do predstave“ autorski je koncept Ivane Đule namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta (+7), a sastoji se od radioničkog i izvedbenog dijela. Unutar desetodnevne radionice, djeca prolaze kroz sve segmente rada na predstavi, počevši od čitanja teksta i dramatizacije, pronalaženja izvedbenog jezika, komponiranja glazbe i songova, odabira rekvizite i osmišljavanja kostima, scene i svjetla. Ova raznolikost otvara mogućnost da se djeca pronađu i ostvare u nekom od dotad možda nepoznatih područja unutar stvaranja kazališne predstave. Naglasak se tako pomiče s isključivo glumačkog segmenta koji je nerijetko u prvom planu dramskih radionica za djecu. Cilj je uključiti djecu u sam proces stvaranja, ponuditi im osnovno znanje i alate te im otvoriti prostor da se sami izraze kroz medije koji će se pokazati najbliži njima, njihovima interesima i sklonostima. Važnost ovakvog tipa radionice je u kolektivnom autorstvu, budući da djeca kroz vođenu improvizaciju postaju ne samo izvođači, već i autori završnog proizvoda.

Radionica će trajati deset dana, od 23. kolovoza do 3. rujna svakim danom (osim vikenda) od 18:00 do 19:30 sati u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), a na zadnji dan radionice bit će organizirana završna izvedba u vrtu ljetnikovca Bunić-Kaboga s početkom u 20:00 sati. Svi zainteresirani, spremni sudjelovati na svim satovima, mogu se prijaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Broj mjesta je ograničen.

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će događanje biti organizirano sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite te preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde.