Ponedjeljak, 25 Rujan 2023
Ususret početku školske godine župan održao sastanke s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Ususret početku školske godine župan održao sastanke s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicama održali su danas online sastanke s ravnateljima osnovnih škola kojima je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač te srednjih škola i učeničkih domova.

Ovom prilikom, župan je svima zaželio uspješan početak nove školske godine.

‘Ove godine započinje i eksperimentalni program cjelodnevne škole. Zahvaljujem i pohvaljujem Osnovnu školu Blato koja je jedina iz naše županije koja s tim programom kreće. Svakako, Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi brojne programe i natječaje te vas pozivam da zajedno radimo na dokumentacijama i pripremama za iste, a sve na korist i zadovoljstvo prvenstveno naših učenika’, poručio je župan na sastanku s ravnateljima osnovnih škola.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić ravnateljima je u kratkoj prezentaciji istaknula važne projekte, kao i načine na koji županija podupire rad svojih škola.

Podsjetimo, Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine u svom Proračunu osigurala sredstva za financiranje radnih materijala učenika od 1. do 8. razreda svih 25 osnovnih škola kojima je osnivač, i to u iznosu od 398.171,00 eura.

Na sastanku s ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova istaknuti su projekti energetske obnove Učeničkog doma Dubrovnik i dvorane Gimnazije Dubrovnik, kao i Regionalnog centra kompetentnosti. Napomenimo i kako od ove školske godine Gimnazija Dubrovnik počinje s jednosmjenskom nastavom.

Nastava u školskoj godini 2023./2024. započinje u ponedjeljak, 4. rujna.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede
  • DLJI2