Petak, 03 Svi 2024
tz_zupanije
Županijski vijećnici jednoglasno podržali ustupanje prava građenja za potrebe vrtića u Konavlima i Pločama

Županijski vijećnici jednoglasno podržali ustupanje prava građenja za potrebe vrtića u Konavlima i Pločama

Sukladno zamolbama Grada Ploča i Općine Konavle, žurnim postupkom sazvana je 15. sjednica Županijske skupštine.

Na dnevnom redu sjednice bile su dvije točke, i to prijedlozi odluka o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Cavtat i Osnovnoj školi Ivo Dugandžić Mišić za ustupanje prava građenja.

Naime, U Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko – neretvanske županije stigao je Zahtjev Osnovne škole Cavtat za ustupanje prava građenja. Riječ je o molbi Općine Konavle za proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića Konavle u Cavtatu, s obzirom na to da se izgradnja vrtića predviđa dijelom i na mjestu postojeće zgrade Osnovne škole Cavtat.
Budući broj djece i zahtjeva za upis u jaslice, odnosno dječji vrtić na području Konavala iz godine u godinu raste, potrebno je i proširenje postojećih kapaciteta, a što nije moguće osim izgradnjom novog objekta. Na taj način stvorili bi se uvjeti za skrb većeg broja djece, odnosno u potpunosti bi se zadovoljile potrebe roditelja za smještaj djece svih odgojno obrazovnih skupina.
U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2023. Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je otvoreni Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“ za dodjelu bespovratnih sredstava.
Općina Konavle, kao prihvatljivi prijavitelj, iskazala je interes te zamolila za suradnju kako bi na vrijeme pripremili urednu prijavu i zatražili sufinanciranje projekta izgradnje i opremanja dječjeg vrtića i jaslica Cavtat koji bi se nalazili na navedenoj lokaciji.

Jednaklo tako, zaprimljen je i zahtjev Osnovne škole Ivo Dugandžić Mišić, a sukladno zamolbi Grada Ploča. Naime, Grad Ploče planira proširenje kapaciteta Područnog vrtića Komin, a koji se nalazi u dijelu prizemlja navedene Osnovne škole te je planirano njegovo proširenje na neiskorišteni dio prostora nekretnine u kojoj se nalazi, a kako bi projekt mogao biti prijavljen na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Vijećnici Županijske skupštine jednoglasno su usvojili obje točke.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • Maistra_sheraton
  • opcina_zupa