Petak, 29 Ožujak 2024
U sklopu hrvatskog predsjedanja European Coast Guard Functions Forumom održana treća ECGFF radionica

U sklopu hrvatskog predsjedanja European Coast Guard Functions Forumom održana treća ECGFF radionica

Cavtat je u četvrtak i petak (6. i 7. travnja 2022. godine) mjesto održavanja III. ECGFF (European Coast Guard Functions Forum) radionice pod nazivom: Multipurpose Maritime Operation - Best Practices.

Radionica na temu najboljih praksi i iskustava u provedbi višenamjenskih operacija na moru realizirana je u organizaciji FRONTEX-ovog Sektora obalne straže (Coast Guard Sector) i Uprave za granicu pri Ravnateljstvu policije MUP-a RH kao dio hrvatskog predsjedanja Forumom funkcija europskih obalnih straža.
 
Od ukupno 123 sudionika i sudionica, njih 43 ih je radionicu pratilo uživo dok je ostatak sudjelovao preko video veze. Razmjena iskustava i najboljih praksi fokusirala se na realizaciju višenamjenskih operacija na Crnom moru tijekom prošle godine.
 
Sudionici su kao zaključak izložili potrebu za kreiranjem zajedničke platforme usluga svih agencija - nositelja funkcija obalnih straža kako bi se na odgovarajući način provodile koordinirane aktivnosti na bilo koji incident na moru. Time bi se, u isto vrijeme, izbjeglo kreiranje dodatne strukture suradnje pošto je provedba višenamjenskih operacija na moru zajednički pothvat predstavnika zemalja članica te relevantnih EU agencija (EMSA, EFCA i FRONTEX).

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr