Nedjelja, 07 Ožujak 2021
Na gradilišta Pelješkog mosta prvi stup u moru spojen s kopnom, Plenković; Očekujemo da most bude spojen do kraja godine

Na gradilišta Pelješkog mosta prvi stup u moru spojen s kopnom, Plenković; Očekujemo da most bude spojen do kraja godine

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koji je započeo obilaskom gradilišta Pelješkog mosta i pristupnih cesta. Danas se postavlja jedan od elemenata rasponske konstrukcije koji će spojiti kopnenu stranu mosta u Komarni s ostalim stupovima mosta.

Premijer Plenković najavio je da će cjelokupna izgradnja mosta i pristupnih cesta biti završena do lipnja 2022. godine.

"To je važan korak u izgradnji Pelješkog mosta za koji očekujemo da bude spojen do kraja godine, a dovršetak svih pristupnih cesta očekujemo do lipnja 2022.", rekao je premijer Plenković.

"Otprilike smo godinu i pol dana do završetka cjelokupnog projekta povezivanja juga Hrvatske, a to je naš ključni cilj: osigurati integritete državnog teritorija", istaknuo je.

Stoga je, kako je dodao, projekt povezivanja hrvatskoga juga s ostatkom zemlje vrijedan 550 milijuna eura i sufinanciran iz EU-a iznosom od 357 milijuna eura, "zaista od strateškog značaja i veseli da će biti završen i realiziran za godinu i pol dana". "Taj projekt će zaista biti generacijski projekt svih nas", poručio je.

  • marketingA1