Utorak, 23 Travanj 2024
Održana radionica “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima”

Održana radionica “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima”

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u Konavlima je održao radionicu na temu “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima”.

Kao novi koncept razvoja ruralnih područja nameću se „pametna sela“ – zajednice u ruralnim područjima koje koriste inovativna rješenja za poboljšanje svoje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti. Neke od strategija pametnih sela za bolje iskorištavanje resursa i poboljšanje kvalitete života svojih stanovnika su razvoj poljoprivrednih praksi te očuvanje biološke raznolikosti.

Predavanje je održao prof.dr.sc. Davor Škrlec, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstvo te zastupnik u Europskom parlamentu za mandatno razdoblje 2014 – 2019. godine. Poseban naglasak stavljen je na obnovu i razvoj ruralnih područja te procese tranzicije i digitalizacije. Kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, predstavila se tvrtka Agrivi d.o.o, s posebnim naglaskom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Radionica je održana uz strogo poštivanje epidemioloških mjera na OPG-u Pave Zvrko – Konoba Ivankovi kao primjeru ruralnog razvoja i nositelju pozitivnih promjena u svom kraju.

Radionice na istu temu održat će se Stonu (26.11.2020.) i u Pločama (27.11.2020.). Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane polaznike da se prijave putem:

– poveznice: https://forms.gle/Kiwy3E19XkLAN3ZL8

– maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

– ili telefona: 020/418-401.

 Radionice će se održati uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.