Utorak, 23 Travanj 2024
Dobroslavić na sastanku Vlade sa županima na temu mogućeg uvođenja oštrijih epidemioloških mjera

Dobroslavić na sastanku Vlade sa županima na temu mogućeg uvođenja oštrijih epidemioloških mjera

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održan je video sastanak Vlade, župana i predstavnika gradova i općina na temu epidemije bolesti Covid-19 kojem je sudjelovao i župan Nikola Dobroslavić.

Razgovaralo se, uz ostalo, o mogućem uvođenju nužnih epidemioloških mjera koje bi vrijedile za područje cijele Republike Hrvatske. Na tom tragu treba istaknuti kako će Stožer CZ DNŽ usuglašeni prijedlog o donošenju nužnih epidemioloških mjera za područje doline Neretve uputiti nakon donošenja najavljenih odluka Stožera civile zaštite RH.

-Sutra će Stožer pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati župane i vrijedit će negdje do Božića. Radi se o oštrijim mjerama, neki misle da su ove mjere dostatne, ali brojevi ne padaju i idemo s novim mjerama imajući u vidu da je ovo duga bitka - rekao je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović

Božinović je rekao kako će nove mjere biti usmjerene na pojedine segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstvo, ali i na druge resore, poput kulture i dijela obrazovanja.

- Donosimo mjere koje su s jedne strane za zaštitu života ljudi, a s druge strane moramo razmišljati i o tome da se ekonomski preživi i koliko zatvaranja mogu imati negativni utjecaj na mentalno stanje nacije - kazao je ministar.

- Draft mjera će biti pripremljen za uži kabinet Vlade, a bit će dan na uvid i županima, vidjet ćemo njihove reakcije i onda ćemo donijeti odluku koja će stupiti na snagu vjerojatno do kraja tjedna - najavio je Božinović.

Nove mjere  će stupiti na snagu krajem tjedna i važiti do Božića.