Petak, 17 Svi 2024
Streljačko društvo Župa dubrovačka organizira školu streljaštva i upisuje nove članove

Streljačko društvo Župa dubrovačka organizira školu streljaštva i upisuje nove članove

Streljačko društvo Župa dubrovačka i ove godine organizira školu streljaštva i upisuje nove članove. Dobrodošli su svi zainteresirani, a donja dobna granica je devet godina.

Za početak treniranja ovog sporta nije bitno koliko si visok ili težak, koliko brzo možeš trčati i koliko možeš daleko skočiti. U školi streljaštva naučit ćete kontrolirati osjećaje, strah i tremu, naučiti tehniku disanja, steći potrebne motoričke vještine, koordinaciju tijela, koncentraciju, izdržljivost i podignuti svoje samopouzdanje.

U školi streljaštva strijelci uče osnovna pravila o rukovanju zračnim oružjem i usvajaju disciplinu odnosa prema oružju, streljačkoj opremi, streljačkom mjestu i općem ponašanju u streljani i prema svojim kolegama.

Specifičnost streljaštva jest da se svaki strijelac natječe individualno u odnosu na ostale strijelce. U streljaštvu je izražena sportska borba s vlastitim granicama, ono što strijelcu stoji na putu do savršene izvedbe i najboljeg mogućeg rezultata nisu drugi strijelci nego naučena i istrenirana tehnika i psihologija.

Škola streljaštva trajat će mjesec dana počevši od 10. listopada 2023.  

Streljačko društvo Župa dubrovačka poziva sve zainteresirane da se jave na probne treninge na broj mob. 091 543 0030 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr