Petak, 17 Svi 2024
Kako provodite vrijeme u izolaciji?  Davorka Bronzić; "Uz obaveze oko kuće i škole dani mi jednostavno lete"

Kako provodite vrijeme u izolaciji? Davorka Bronzić; "Uz obaveze oko kuće i škole dani mi jednostavno lete"

Profesorica Davorka Bronzić dane u izolaciji pretežno provodi u kombinaciji kućanskih poslova i komunikaciji s učenicima te ostalim obavezama oko škole na daljinu. U ostatku slobodnog vremena s ukućanima pogleda neku seriju, napravi pizzu ...

- Nisam kućni tip pa moram priznati da mi izolacija teško pada, ali uz obaveze oko kuće i škole dani mi jednostavno lete. Prvih dana sam bila puna brige i pitanja oko organizacije života u izolaciji, kako do hrane, lijekova, osnovnih potrepština, kako će funkcionirati škola na daljinu i slično. Sad mislim da smo se dobro uhodali, imamo sve što nam je potrebno za koliko-toliko normalan život, samo trebamo biti strpljivi i poštivati mjere opreza.

Moj uobičajeni dan počinje rano ujutro postavljanjem sadržaja u virtualne učionice, a završava kasno navečer pripremom za sljedeći nastavni dan. Između toga je kombinacija kućanskih poslova i komunikacije s mojim dragim učenicima, koje ovim putem pozdravljam i pohvaljujem. Također sam u stalnoj komunikaciji s kolegama, planiramo, razmjenjujemo ideje, učimo jedni druge koristiti nove alate…Ukratko, čini mi se da radim više u ovoj virtualnoj školi nego u „pravoj“.

Moji momci su već veliki i samostalno obavljaju svoje učeničke i studentske obveze, tako da smo uglavnom svatko na svom laptopu, a kad nismo, zajedno pogledamo neku seriju, napravimo pizzu i slično. Čini mi se da se u ovoj izolaciji dosta više jede..:)

Uskrs ćemo naravno provesti kod kuće, ne planiram ništa preskočiti od Uskršnjih običaja osim samog odlaska u crkvu. Inače volim pogledati na TV-u sve obrede iz Rima pa će tako biti i ove godine.