Subota, 13 Srpanj 2024
Hrvatska pobijedila Nizozemsku !! Nina i Nea su u polufinalu Svjetskog prvenstva

Hrvatska pobijedila Nizozemsku !! Nina i Nea su u polufinalu Svjetskog prvenstva

Hrvatska vaterpolska ženska reprezentacija do 16 godina igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva koje se igra u Turskoj. Dio ovog spektakularnog i najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola su i dvije župske vaterpolistice Nina Jazvin i Nea Matičević.

Od trenutka kada su uskočile u bazen u Manisi, Hrvatice su se nametnule Nizozemkama. Bez pretjerivanja. Na isteku prvog napada, Neli Janković s vanjske pozicije – 1:0. Nije prošla ni druga minuta, Hrvatska je vodila 2:0. Loptu je smjestila suparnicama u mrežu Ana Brzović u napadu s brojčanom prednošću. Nizozemska je prvi pogodak postigla tek iz peterca (2:1), ali brzo Tonka Rogulj vratila na +2, golom s vanjske pozicije za 3:1 u korist Hrvatske. Bilo je to na isteku druge minute susreta. Puno golova u malo vremena, ali zato se na sljedeći moralo pričekati punih 9 minuta. Sredinom druge dionice Petra Galić je s igračicom više pogodila za vodstvo 4:1. Naznaka prva da se u Manisi ‘sprema nešto veliko’. U poluvremenu je bilo 4:2 za Hrvatsku budući da je za Nizozemsku pogodila ista igračica (Hiati) kao i iz peterca, sada iz pozicijskog napada.

Obostrano su se igrale jake, čvrste obrane, pa to pojašnjava što je prvi gol u trećoj četvrtini postignut tek malo više od dvije minute prije kraja te dionice. Nizozemska je bila smanjila na 4:3, ali već u sljedećem napadu je Nina Jazvin s dva metra ponovo vratila hrvatsku prednost od dva pogotka, 5:3. Ne zadugo jer su suparnice smanjile na 5:4 do kraja treće četvrtine.

Nakon desetak sekundi igre u zadnjoj četvrtini, peterac. Za Hrvatsku! Njega u pogodak pretvara Lara Srhoj za vodstvo 6:4. Suparnice su se međutim uspjele vrati s dva uzastopna gola, poravnavši na 6:6 tri i pol minute do kraja. No, u posljednje dvije i pol minute slijedi konačan udarac Hrvatica i odluka. Lara Srhoj iz peterca, a ista igračica i novim golom minutu i 39 sekundi do kraja vraća vodstvo, prednost Hrvatske od dva gola, ali na koncu i pobjedu za plasman u sutrašnje polufinale!

Nizozemska U16 - Hrvatska U16 6:8  (1:3, 1:1, 2:1, 2:3)

HRVATSKA; Ema Hanza, Nina Jazvin 1, Karla Popović, Tonka Rogulj 1, Nea Matičević, Iskra Antunović, Lara Srhoj 3, Ana Brzović 1, Lući Mojaš, Petra Galić 1, Neli Janković 1, Marcela Lovrić-Caparin, Sara Ivančević. Trener  Hrvoje Kundid.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 75 Dubrovačke Ljetne Igre