Subota, 13 Srpanj 2024
Najmlađi igrači Gusara nastupili na Prvenstvu Hrvatske za uzrast Nade u Splitu

Najmlađi igrači Gusara nastupili na Prvenstvu Hrvatske za uzrast Nade u Splitu

Najmlađi igrači Vaterpolskog kluba Gusar prošli su tjedan nastupili na Prvenstvu Hrvatske za uzrast Nade u Splitu. Ždrijeb je Gusare svrstao u skupinu D s Mladosti, Solarisom i Galebom u kojoj su  pretrpjeli dva uvjerljiva poraza, od Solarisa 19:3 te od Mladosti 22:0. U trećoj utakmici skupine s Galebom u nešto boljoj izvedbi pretrpjeli su još jedan poraz rezultatom 10:5.

Prema propozicijama natjecanja četvrtoplasirane momčadi iz grupa su formirale novu grupu za plasman od 13. do 17. mjesta u kojoj je Gusar igrao s OVK Split, Zagrebom, Osijekom i Zadrom. Protiv OVK Split propustili su pobjedu u regularnom dijelu utakmice pogodivši dvije grede u dva zadnja napada, utakmica je završila neriješenim rezultatom 5:5, nakon čega se pristupilo izvođenju peteraca u kojem su Splićani bili bolji te su osvojili dva boda, a Gusarove nade jedan bod. U svojoj najboljoj utakmici turnira protiv Zagreba minimalno su poraženi 7:6, zatim su pobijedili Osijek 12:10, te u zadnjoj utakmici turnira izgubili od Zadra s visokih 22:4. Osvojena su 4 boda koja su bila dovoljna za 16. mjesto na turniru.

Nade Gusara su nastupale u sastavu: Ivano Ćosović, Nikola Kukrika, Matej Ivanović, Karlo Dugandžić, Petar Handabaka, Petar Kristović, Jakov Butigan, Karlo Stijepčević, Leo Savinović, Matija Butigan, Niko Arbanasin, Maks Nanić, Mauro Linares Hoyos, Ivo Radić.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 75 Dubrovačke Ljetne Igre