Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020
Barakude nisu uspjele ući u finale, Hrvatska u nedjelju idu u borbu za euro-broncu

Barakude nisu uspjele ući u finale, Hrvatska u nedjelju idu u borbu za euro-broncu

Nažalost, Barakude nisu uspjele ući u svoje četvrto finale europskih prvenstava. U polufinalu se jednostavno boljom pokazala momčad Španjolske slavivši u vrlo izjednačenom susretu i u igri "gol za gol" s jednim pogotkom razlike. Pobjedonosni gol za Španjolsku postigao je u biti Alberto Munnarriz 31 sekundu prije kraja. Bio je to gol za vodstvo 9:7, ali dva razlike u samo pola minute preostalog vremena je puno previše. Ante Vukičević je 20 sekundi do kraja samo smanjio na 9:8.

Španjolska je tako nakon Gwangjua prije 6 mjeseci i tada polufinala Svjetskog prvenstva, izgubila od istog suparnika i u polufinalu Europskog prvenstva. U takvim je okolnostima sportski priznati jednostavno suparniku da je bio bolji i čestitati.

Hrvatska tako neće na ovom turniru izboriti OI u Tokiju, već će vizu za glavni japanski grad 'vaditi' za dva mjeseca na predolimpijskom turniru u Rotterdamu, ali prije toga ipak ima nešto još vrlo važno. Valja pobijediti Crnu Goru u srazu za broncu, u nedjelju od 17.30 sati.

- Način na koji smo igrali je takav da možemo donekle biti zadovoljni. Borili smo se kao lavovi. Ja momcima ništa, baš ništa ne mogu za zamjeriti. Je li bilo pogrešaka? Bilo je, naravno, ali ne mogu zamjeriti dečkima htijenje, borbenost. Željeli smo pobjedu vim srcem, ali nažalost nismo imali koncentraciju - rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 9:8 (0:1, 4:3, 2:2, 3:2)

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 5.300. Suci:Margeta (Slovenija) i Naumov (Rusija). Opunomoćenici: Bitadze (Gruzija) i Šaronov (Rusija).

ŠPANJOLSKA: Lopez ( obrana), Munarriz 3, Granados 2, Sanahuja, De Toro 1, Larumbe, Delgado 1, Fernandez, Tahull 1, Perrone 1, Mallarach, Bustos, Lorrio. IZBORNIK: David Martin.

HRVATSKA: Bijač ( obrana), Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Bukić 2, Vukičević 1, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić, Benić, Garcia, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

OSOBNE POGREŠKE: Španjolska 11, Hrvatska 10

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Macan (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Španjolska 3-10, Hrvatska 5-11 (45%)