Subota, 13 Srpanj 2024
Hrvatska nadigrala Francusku, odlična atmosfera na tribinama gruškog bazena (FOTOGALERIJA)

Hrvatska nadigrala Francusku, odlična atmosfera na tribinama gruškog bazena (FOTOGALERIJA)

Barakude su večeras u Gružu odigrale odličnu utakmicu u kojoj inače dobra Francuska reprezentacija nije imala nikakve šanse. Hrvatska je riješila utakmicu već sredinom susreta,  pa su je u posljednje dvije četvrtine odigrala onoliko koliko je bilo dovoljno za očuvanje velike prednosti koja je na kraju iznosila 5 razlike. Ponovno smo prvi dio susreta odlično odigrali u obrani, sredinom druge  rezultat je bio 5:1, a početkom treće četvrtine 8:2.  Iako je napad s igračem više je ispod prosjeka, defenzivna na ovom prvenstvu za sada je dovedena gotovo do savršenstva i to je zalog nade u novi veliki uspjeh.

Na tribinama Gruža 2.500 gledatelja odlična atmosfera tijekom cijelog susreta.

– Odigrali smo dobru, nikako ne briljantnu utakmicu. S igračem više očito nismo bili dobri. Žurili smo u prvoj četvrtini. To je ono, kad želite jednom loptom, s jednim šutom dati dva gola. Makar, razumijem ja momke. Ponijela ih je, nosi ih ova atmosfera koja se osjeća svuda. U bazenu i oko njega. Ono što smo tu promašivali, kompenzirali smo u obrani. E, ona je bila briljantna, perfektna - rekao je izbornik Ivica Tucak.

- Mislim da smo već u prvoj četvrtini stekli određenu prednost koju smo onda do kraja samo, ne održavali, nego povećavali. Ono najbitnije, zadržali smo agresivnost u obrani. Onu kao protiv Španjolaca, samo je podignuli na još jednu višu razinu. To je jedini ispravan put. Idemo dalje, već od ovog trenutka počinje pripremati utakmicu protiv Crne Gore - poručio je kapetan Marko Bijač.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 75 Dubrovačke Ljetne Igre