Subota, 13 Srpanj 2024
Odličan početak; Hrvatskoj velika dva boda - Barakude nakon peteraca pobijedile Španjolsku (FOTOGALERIJA)

Odličan početak; Hrvatskoj velika dva boda - Barakude nakon peteraca pobijedile Španjolsku (FOTOGALERIJA)

Europsko vaterpolsko prvenstvo 2024. u Gružu odlično je počelo za Hrvatsku. U 1. kolu A skupine, Hrvatska je nakon peteraca pobijedila Španjolsku 14:12.  Peterci su se po novim pravilima pucali jer je poslije osnovne 32 minute bilo 9:9, pa su tako Hrvatskoj pripala dva, a Španjolskoj jedan bod.

Sjajna, napeta, uzbudljiva utakmica s elementima trilera, neizvjesnom završnicom i odličnim navijanjem. Počelo je vodstvom golom Fatovića koje na 2:0 povećava Marinić Kragić, sve su to pratile sjajne obrane Vićana i dobra igra cijele obrane, pa su Barakude u prvih 12 minuta primile samo jedan gol. Međutim kod vodstva 3:1 u drugoj četvrtini imamo igrača više kojeg ne koristimo i u nastavku i španjolskih "5 minuta" i pet golova za preokret na 4:6.

Španjolci drže dva gola prednosti i nakon treće četvrtine, ali tada uz gromoglasnu pomoć preko 2000 navijača s tribina gruškog bazena Hrvatska stiže na 9:9. Imali smo i zadnji napad za pobjedu, ali je ostalo neriješeno te su se izvodili peterci. Naši sigurni u svih pet udaraca, a Marko Bijač brani udarac Alvara Granadosa za velike bodove na startu prvenstva.

– Ništa još napravili nismo. Samo smo otvorili vrata eventualno dobrom plasmanu u skupini. Rekao sam milijun puta da ono “pravo” će tek kasnije doći. Veseli me da smo pokazali pravu igru, muški vaterpolo i na krilima ovog idemo dalje, ali bez ikakve euforije jer apsolutno ništa nismo napravili. Obranu smo odigrali onako kako smo dogovorili, jedino mi malo upada u oči igrač više. Mislim da smo ga mogli odigrati bolje, a nismo prepoznavali neke situacije kada smo bili sami. Dobro, možda sam tu malo ja kriv jer stvarno tražim perfekciju od momaka - rekao je izvornik  Ivica Tucak.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 75 Dubrovačke Ljetne Igre