Petak, 19 Travanj 2024
Finale u Portu danas u 17 sati; Fun H20 ide po svoj treći naslov prvaka Divlje lige

Finale u Portu danas u 17 sati; Fun H20 ide po svoj treći naslov prvaka Divlje lige

Prvi put je bilo 2013. godine, konvoj barki iz Mlina se uputio u Porat na Funovo prvo finale, pehar je prvi put pošao preko Dupca, ali ne u Mline nego u Cavtat, slavio je Kamen mali.

Godinu iza finale Palace - Fun, narančasti slave na četverce i pehar po prvi put stiže u Mline. Bakljada i festa po povratku u Mline pamtit će se zauvijek.

Na iduće finale se čekalo dvije godine, 2016. protivnik je bila Elita. Nakon vodstva od 2:1 u prvoj četvrtini, slijedio je potop 0:6 u drugoj i uvjerljiv poraz 3:13.  

2017. u finalu iste ekipe, ali ovaj put pobjeda Funa i pehar drugi put ide u Mline.

U prvenstvo 2019. narančasti zbog diskvalifikacije iz godine prije kreću iz kvalifikacija. Natjecanje završavaju bez poraza u regularnom dijelu utakmica, ali i bez pehara. U finalu Kamen mali, Cavtaćani ponovo bolji ovaj put na četverce.

Danas u 17 sati Funovo šesto finale, protivnik Kokoti ekipa s lapadskog kupališta kojoj je ovo prvi finalni susret.

Narančasti su do završne utakmice išli težim putem, izbacili dvije ekipe koje su osvojile zadnje dvije Divlje lige, u četvrtfinalu Kamen mali, u polufinalu Elitu. Protiv Kokota zadnju utakmicu su odigrali 2017. u skupini i slavili 7:3. godinu prije ove dvije ekipe su se susrele u četvrtfinalu na Dančama, Fun je slavio na četverce.

Kokoti drugi put igraju u Portu, 2015. su izgubili susret za treće mjesto. Imaju broncu iz 2018. ali bez borbe jer se za 3. mjesto (zbog diskvalifikacije Funa nije igralo).

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr