Petak, 19 Travanj 2024
Maro Joković, najtrofejniji hrvatski vaterpolist u povijesti, se oprašta od reprezentacije

Maro Joković, najtrofejniji hrvatski vaterpolist u povijesti, se oprašta od reprezentacije

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju župski vaterpolski reprezentativac Maro Joković se oprašta od Barakuda.

- Reprezentacija iduće godine ima dva velika natjecanja, bilo bi nekorektno s moje strane da idem, a da osjećam da ne mogu dati sto posto - rekao je Joković nakon štop je prije nekoliko dana proslavio 34. rođendan uz napomenu da ćemo ga i dalje u kapici Juga.

Maro Joković je u reprezentaciji je od Europskog prvenstva u Beogradu 2006. Drugi je na ljestvici igrača s najviše medalja za reprezentaciju, točno 20. No, ukupno ih zato u karijeri ima 58, te je po tomu najtrofejniji hrvatski vaterpolist u povijesti. Uz Andra Bušlju, jedini je vaterpolist na svijetu s čak 7 uzastopnih medalja na svjetskim prvenstvima.

Na najveća dva posljednja vaterpolska natjecanja reprezentacija, Hrvatska je bila u samom vrhu kada se gleda prosjek starosti momčadi. Na Europskom prvenstvu u Budimpešti, u siječnju 2020., Barakude su s prosjekom 29.4 godina bila druga najstarija reprezentacija (iza Srbije, 30.7 godina). Na Olimpijskim igrama u Tokiju, u kolovozu ove godine, Hrvatska je zasjela na vrh s prosjekom 31 godina i 77 dana ili malo ispred Srbije s 30 godina i 325 dana.

U očekivanoj smjeni generacija u Barakudama uz Jokovića iz reprezentacije odlaze i Xavi Garcia, Andro Bušlje, Paulo Obradović te centar Luka Lončar.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr