Petak, 19 Travanj 2024
Loš dan Barakuda; Poraz od Australaca, Hrvatska više od 12 minuta bez postignutog gola

Loš dan Barakuda; Poraz od Australaca, Hrvatska više od 12 minuta bez postignutog gola

U 2. kolu B skupine olimpijskog turnira u Tokiju, naša je reprezentacija izgubila od Australije 11:8 i tako smo prilično zakomplicirali daljnji tijek natjecanja.

Nakon prve četvrtine u kojoj smo stigli vodstvo Australaca 1:3 i završili neriješeno,  12 minuta i 13 sekundi  se igralo bez gola Barakuda, period u kojem Australija dolazi do vodstva 7:3. Golom Fatovića i dva gola Jokovića u trećoj Hrvatska opet hvata priključak te uoči  posljednjih osam minuta Australija ima samo gol prednosti.

Međutim, početak posljednje četvrtine ponovo pripada Australiji, igrači koje s klupe vodi Cavtaćanin Elvis Fatović s tri gola u nizu dolaze do 10:6, što je značilo kraj nadama da ovu utakmicu ipak možemo dobiti. Na kraju poraz od 11:8.

Maro Joković je i ovu utakmicu bio najbolji strijelac Hrvatske s dva gola iz peteraca i jednim iz igre.

- Australija je bila rasplivana i agresivna što smo i očekivali jer je to njihova najjača strana. No dominirali su cijelu utakmicu. Moramo što prije analizirati današnju utakmicu jer nas uskoro očekuje možda najbitnija utakmica u skupini, gdje ulazimo u bazen protiv Crne Gore. Situacija u skupini se sada jako zakomplicirala. Potrebno je da se dobro pripremimo i s tom pobjedom se vratimo na pravi put odnosno prolazak u četvrtfinale. Olimpijske igre su takve, svi su željni, napaljeni, motivirani. Nažalost danas nismo bili pravi, a Australija je bila dobro pripremljena i organizirana te im čestitam. Mi stremimo nečem višem, a za to nam u sljedećoj utakmici treba pobjeda – prokomentirao je Sandro Sukno, pomoćni trener reprezentacije.