Četvrtak, 13 Svi 2021
Slavili protiv Jadrana iz Kostrene; Gusar pobjedom počeo nastup na drugom turniru 1.B Hrvatske vaterpolo lige

Slavili protiv Jadrana iz Kostrene; Gusar pobjedom počeo nastup na drugom turniru 1.B Hrvatske vaterpolo lige

U organizaciji HVS-a  u Zadru se od 15. do 18. travnja održava drugi turnir prvenstva 1.B Hrvatske vaterpolo lige na kojemu pored Gusara sudjeluju dubrovački Bellevue, Delfin iz Rovinja, Jadran iz Kostrene, Siscia iz Siska, Osijek, Pula, i Zagreb.

Momčadi su ždrijebom podijeljene u dvije skupine a seniori Gusara nastupaju u skupini A s Jadranom, Zagrebom i Bellevueom. Utakmica po skupinama će se odigrati u četvrtak i petak a razigravanje za konačni plasman na drugom turniru u subotu i nedjelju te će se utvrditi konačni plasman na drugom turniru u subotu i nedjelju te će se utvrditi konačni poredak momčadi  za sezonu 2020/2021.

Gusar je nastup na turniru otvorio utakmicom s Jadranom iz Kostrene, koja zbog propuštenog nastupa u Splitu nastupa van konkurencije, i ubilježio prvu pobjedu rezultatom 15: 11 (5:3)(2:2)(3:3)(5:3). Gusari predvođeni trenerom Lovrom Vidosavljević-Vučićem su nastupili u sastavu: Petar Sambrailo, Ivan Begić (1), Ivan Jurić (2), Toni Paskojević (2), Zvonimir Perić (1), Ivan Špetić (1), Tomo Petrović, Nikola Pavličević (3), Maroje Vidosavljević-Vučić (1), Patrik Kolak (4), Toni Sambrailo, Antonio Marić, Petar Grbić, Stijepo Matić.

U revijalnoj utakmicu s obzirom na status Jadrana u ovom susretu Gusar je bez puno poteškoća izborio sigurnu pobjedu na otvaranju turnira. U izvrsnoj napadačkom izdanju s puno raspoloženih pojedinaca istaknuo se Patrik Kolak s četiri postignuta pogotka. U sljedećoj utakmici grupne faze natjecanja Gusare čeka  ključna utakmica sa Zagrebom.