Ispiši ovu stranicu
Divlja liga 2020; "Ako budemo igrali, treba svesti natjecanje na što manje dana, po klasičnom kup sustavu"

Divlja liga 2020; "Ako budemo igrali, treba svesti natjecanje na što manje dana, po klasičnom kup sustavu"

Pandemija koronavirusa izmijenila je planove organizatora Divlje lige 2020. koja se ovo ljeto sigurno neće igrati po uobičajenom sistemu i rasporedu; kvalifikacije  po kup sustavu s repasažom, prvi dio glavnog turnira  po skupinama, pa do kraja po klasičnom kup sustavu. Igralo se skoro mjesec dana  od Prevlake do Orašca, s finalom u Portu što ove godine sigurno nećemo gledati.

- Tražimo druga rješenja, a sve kako bi uspjeli održati Divlju ligu i ovo ljeto. Iz tog razloga donesena je odluka - ako budemo igrali, treba svesti natjecanje na što manje dana, a tad je jedino rješenje - klasičan kup od početka do kraja. Svaka utakmica će biti 'biti ili ne biti'- navodi se u objavi na službenoj stranici Divlje lige.

- Razgovora zadnjih nekoliko dana 'milijun', pitanja još više. Što napraviti? Prijedloga, a zbog želje da se ipak igra, tek malo manje. Ima, naravno, i drugih prijedloga - otkazati Divlju ligu. Ne izazivati vraga. Stoji, Divlja liga nije nešto što se mora održati, a može svojim održavanjem napraviti puno štete. Ekipe, koje igraju, nisu klubovi. Mjesta na kojima želimo igrati su i ovako prepuna, kome zabraniti da dođe taj dan na kupanje jer stiže Divlja liga, te isto tako kako objasniti navijačima da nema mjesta za njih sve, kako neki moraju ostati doma.

Idućih nekoliko dana ćemo doznati što možemo, potom ćemo sjesti i odlučiti. Neke ekipe su već najavile kako sigurno neće igrati ovo ljeto. Neka kupališta su već otkazala domaćinstva - poručuju organizatori.