Petak, 28 Siječanj 2022
Turnira župskih mjesta 2020. - Polufinala i finalni dan turnira komentira Marijo Puljić

Turnira župskih mjesta 2020. - Polufinala i finalni dan turnira komentira Marijo Puljić

Osmo izdanje Turnira župskih mjesta smo pratili i kroz Komentar kola. Završni komentar kojim zaključujemo ovu novu privremenu rubriku portala za ovu godinu donosi Marijo Puljić, najstariji igrač ovogodišnjeg turnira i jedna od glavnih karika u organizaciji ovog popularnog sportskog druženja Župljana koje je preraslo u jedan od najvažnijih događaja u našoj Općini.


POLUFINALA;

Brašina - Čelopeci 0:2

Brašina bolje otvara utakmicu i s par prilika prijeti, ali Žuti pauci imaju na vratima raspoloženog Mišića. Prvu pogrešku obrane Brašine koristi Luka Curić i na poluvrijeme se odlazi s vodstvom Čelopeka 1:0. Na samom otvaranju drugog dijela Damir Zovko eurogolom povećava na 2:0. Brašina je imala priliku vratiti se u utakmicu, ali penal nakon petog akumuliranog prekršaja brani Mišić . Branitelj naslova se oprostio od turnira, a Čelopeci u zasluženom finalu.

Brgat - Gornja Čibača 1:1 p(2:3)

Vrlo zanimljiva utakmica, na momente preoštra. Brgat rastrčan, ali na golu je Palameta koji je nesavladiv. Pred sam kraj prvog poluvremena jedan od mnogih Perića dovodi Čibaču u vodstvo. Čibača se brani ovaj put bez njihove prve perjanice Davorina Krešića sve do 30-tak sekundi prije kraja, kad jednu grešku obrane koristi Kristović, pogađa gol i odvodi utakmicu na rulet penala. Opet se ukazao golman Čibače i u zadnjoj seriji obranio udarac za veliko slavlje i još jedno finale najtrofejnije ekipe Turnira župskih mjesta.

Utakmica za treće mjesto;

Brašina - Brgat 2:1

Prošlogodišnji pobjednik je mnogo više želio pobjedu i zasluženo uzeo treće mjesto.

FINALE

Gornja Čibača - Čelopeci 3:2

Puna dvorana na Mljekari, te s jedne i s druge strane puno poznatih malonogometnih lica, garantiralo je spektakl što se na kraju i dogodilo. Čibača je bolja i dva puta ima vodstvo od 1:0 i 2:1, ali se Žuti pauci vraćaju i to 90 sekundi prije kraja na 2:2, ali to nije bilo dovoljno, jer samo nakon 30 sekundi Igor Žilić postiže pogodak za 3:2 i novo veliko slavlje Gornje Čibače koju je znalački vodio gospodin Miro Marić.