Četvrtak, 02 Svi 2024
Maistra_sheraton
Na Taranteli umjesto nogometa naguravanje i tučnjava igrača, tri crvena kartona .. (FOTO)

Na Taranteli umjesto nogometa naguravanje i tučnjava igrača, tri crvena kartona .. (FOTO)

Utakmica dva kluba koja su pobjedama otvorila ovogodišnju sezonu, umjesto lijepog i efikasnog nogometa donijela je sramotne scene. Nakon 40 minuta igre bez većih prilika, vratar Sokola Leo Kokanović u skoku hvata loptu ispred napadača Župe, ali onda rukama u kojima i dalje drži loptu udara igrača Župe.

Sudac Franjo Pocrnjić ovo nesportsko ponašanje kažnjava izravnim crvenim kartonom, ali za Kokanovića to nije kraj. Pri izlasku s terena golman Sokola ponovo udara igrača Župe i to više puta. Uslijedila je totalna gužva, udaranje, naguravanje i tučnjava igrača, na terenu su bili svi i oni koji su igrali i oni s klupa.

Sudac Pocrnjić izgubljen u gužvi, na kraju je nakon skoro desetak minuta dogovora s pomoćnicima, odlučio kazniti valjda ono kako je on to zajedno s pomoćnicima uspio vidjeti.

Tako je uz već dodijeljen golmanu Kokanoviću, crvene kartone dodijelio Kristijanu Prkutu (Župa) i Nikši Dragiću (Sokol), a žute Brunu Šutalu i Božu Gustinu iz domaće momčadi. To je sve što je u vezi sa sramotnim događajem navedeno u zapisniku utakmice, obzirom na viđeno, prilično skromno.

Ostaje vidjeti kako će glasiti kazna (kazne) nakon disciplinskog postupka, hoće li suspenzije biti izrečene u utakmicama, mjesecima ili možda i dužem periodu zabrane igranja.

Utakmica je nastavljena i završila je pobjedom gostiju 0:1, jedini pogodak je postigao Baldo Cicijelj u 75. minuti.

 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • opcina_zupa
  • tz_zupanije