Petak, 19 Travanj 2024
Županijski kup; Župa dubrovačka ispala, Croatia ide dalje nakon boljeg izvođenja penala (FOTO)

Županijski kup; Župa dubrovačka ispala, Croatia ide dalje nakon boljeg izvođenja penala (FOTO)

Utakmicom prvog kola Županijskog nogometnog kupa počeo je proljetni dio sezone na Taranteli. Utakmica odigrana u skladu s epidemiološkim mjerama (na tribinama je smjelo biti 40 posto kapaciteta i to svi gledatelji s Covid potvrdama) riješena je nakon izvođenja jedanaesteraca u kojima je bolja bila Croatia iz Gabrila i tako prošla u sljedeće kolo kupa.

Počelo je dobro za domaćina, Župa dubrovačka golom Viktora Lekaja dolazi do vodstva u 10. minuti, ali već u 34. Župa ostaje s igračem manje, nakon drugog žutog kartona (prvi je dobio u 25. minuti) iz igre je isključen kapetan Dominik Žarak. Bez obzira na manjak igrača na terenu Župa je i dalje bolja momčad, stvara prilike pred golom Croatije. Najbolju priliku za potvrdu pobjede i prolaska u drugo kolo sredinom drugog dijela nije realizirao Barčot koji odbijenu loptu umjesto u praznu mrežu, šalje preko gola.

Kako je to uobičajeno, nakon propuštenih prilika stiže kazna. Gosti, iako su imali igrača više, do 74. minute su bili potpuno bezopasni u napadu, ali onda Ljubišić prolazi po desnoj strani  i prebacuje istrčalog Šutala za 1:1. Do kraja susreta po nekoliko pokušaja s obje strane, ali bez promjene rezultata.

O prolasku u drugo kolo su odlučili jedanaesterci. Croatia uspješna u četiri od pet izvođenja, Župa dubrovačka dva puta nije pogodila i u drugo kolo ide momčad iz Gabrila.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr