Četvrtak, 18 Travanj 2024
U Kuparima se ponovno igra seniorski nogomet - NA Libertas novi član Druge županijske nogometne lige

U Kuparima se ponovno igra seniorski nogomet - NA Libertas novi član Druge županijske nogometne lige

Nogometni klub Nogometna akademija Libertas ove je jeseni odlučio ponovno pokrenuti seniorsku momčad, te će se na igralištu u Kuparima gdje NA Libertas trenira i igra utakmice za mlađe uzraste, ponovno igrati utakmice Druge županijske nogometne lige.

- Na ponovno osnivanje seniorske momčadi potaknule su nas dvije stvari, prvenstveno to je želja naših bivših igrača koji su prošli kroz Nogometnu akademiju Libertas od samih početaka pa do juniora da nastave s igranjem u okviru kluba, te uvjet Nogometnog središta HNS-a Split koji za nastup mlađih uzrasnih skupina u 2. Dalmatinskoj ligi traži postojanje i aktivno natjecanje seniorske momčadi. Potaknuti s te dvije činjenice, što se nekako poklopilo i s planovima nove uprave odlučili smo ponovno pokrenuti seniorsku momčad - rekao je Ivica Cumeljan, sportski direktor Nogometnog kluba Nogometna akademija Libertas.

Ovo je drugi nastup seniorske momčadi NK NA Libertas u Drugoj županijskoj ligi. U sezoni 2014/15. na igralištu u Kuparima igrala je seniorska momčad sastavljena od isključivo župskih igrača.

- Poveznica s onom seniorskom momčadi prije nekoliko godina koja igrala Drugu županijsku ligu je Kristijan Previšić igrač iz te generacije i Sandro Joković koji će uz igrački imati i status tehnika momčadi, a tu je još pet igrača iz Župe; Maro Sambrailo, Milan Mikulić, Maro Martinović, Antun Palunčić i Ante Alerić.

Uz njih je još desetak igrača koji su prošli kroz našu Akademiju, te još nekoliko iskusnih igrača koje smo zvali da pomognu ovoj ekipi. To su bivši igrači GOŠK-a Zoran Glavinić i Antonio Dragić, a jučer nam se priključio i Sandro Salacan iskusni igrač o kojemu ne treba puno govoriti. Krenuli smo s nekih 20 igrača kojima su priključeni izlazni juniori kluba. Za domaćinstvo smo prijavili dva igrališta; teren u Kuparima i kao rezervno igralište s umjetnom travom u Gospinom polju. Momčad će voditi trener Željko Vlahutin, čovjek s iskustvom vođenja seniorskih momčadi GOŠK-a, Dubrovnika, Konavljanina, Slavena ... Ovo nam je prva godina, novi početak, ne mislimo plesati samo jedno ljeto i nadam se da će ovaj put seniori zaživjeti, želja nam je u dvije godine izaći iz Druge županijske lige u veći rang, a ako se steknu uvjeti i poklope sponzori i ambicije i da se ide dalje - zaključio je Cumeljan.

Nogometni klub Nogometna akademija Libertas svoju prvu utakmicu igra danas u 16 sati protiv SOŠK-a u Stonu, a prva domaća utakmica u Kuparima je na rasporedu 4. listopada protiv Enkela iz Popovića.