Četvrtak, 25 Travanj 2024
NK Župa dubrovačka u doba pandemije - Ile Katić; U ovoj pauzi završavamo zaostale poslove na igralištu

NK Župa dubrovačka u doba pandemije - Ile Katić; U ovoj pauzi završavamo zaostale poslove na igralištu

Koronavirus je paralizirao nogomet i cijeli sport u Europi, nogometna igrališta diljem Europe su prazna, nogometne škole su prekinule s radom. Međutim, iako na igralištu u Čibači nema igrača ni njihovih trenera, aktivnosti u klubu nisu prestale. Treneri su također redovno u kontaktu s djecom, a tajnika kluba Ilu Katića često se može vidjeti na igralištu u obavljanju raznih poslova.

- Poslije Nove godine i za vrijeme Zimske lige, kao i svake godine intenzivno smo se pripremali za početak proljetnog dijela sezone. Sve nas je zatekla ova situacija s COVIDOM 19, prekidom prvenstva i obustavom treninga, pa smo iskoristili ovu pauzu za završavanje nekih zaostalih poslova na igralištu.

Na novom terenu od umjetne trave su se postavile klupe za rezervne igrače, dodatno učvrstila mreža i stubovi oko igrališta, a na malom terenu smo montirali i učvrstili nove golove. Kompleks je velik tako da se svaki dan ima što raditi, pogotovo u ovo vrijeme kada je vegetacija trave najveća.

Glavni teren se svakodnevno polijeva, a jednom tjedno i kosi, okoliš se također redovito održava košnjom s trimerom.
U planu je ovih dana i postavljanje dodatnih  reflektora koji bi bili usmjereni na novo igralište s umjetnom travom, radi poboljšanja uvjeta treniranja  u noćnim terminima.

Redovito sam u kontaktu s Predsjednikom kluba i članovima Uprave, voditeljem omladinskog pogona i trenerima. Treneri su također redovno u kontaktu s djecom.

Svakodnevno sam i u kancelariji jer uvijek ima nekih zaostataka za odraditi. Mišljenja sam da će nastavak treninga uvelike ovisiti i o otvaranju škola i vrtića,a nadamo se da će to biti u svibnju. Zasad nemamo nikakve informacije o nastavku prvenstava u amaterskim ligama seniora kao i u omladinskom pogonu,tako da je teško prognozirati kada će i hoće li se nastaviti proljetni dio sezone - rekao nam je tajnik kluba Ile Katić.

  • Autor: Niksa Duper