Srijeda, 01 Prosinac 2021
Velika pobjeda župskih odbojkašica u odličnoj utakmici u dvorani na Mljekari (FOTOGALERIJA)

Velika pobjeda župskih odbojkašica u odličnoj utakmici u dvorani na Mljekari (FOTOGALERIJA)

U odličnoj odbojkaškoj utakmici punoj preokreta, dinamike, odličnih smečeva i još boljih blokova odbojkašice ŽOK-a Župa dubrovačka su u drugom kolu Prve B Hrvatske odbojkaške lige došle do svoje prve pobjede. Pobijedile su vrlo dobre gošće iz OK Kaštel Lukšić s 3:2 u setovima. Kaštelanke su na gostovanje u Župu stigle nakon uvjerljivog slavlja u prvom kolu protiv Gusara iz Omiša.

Gledatelji su u školskoj sportskoj dvoranina Mljekari jučer mogli vidjeti koliko je odbojka izvanredan i zanimljiv sport, pun uzbuđenja i preokreta i onda kada se čini da je sve riješeno. Župske odbojkašice odlično otvaraju susret i  25:21 pobjeđuju u prvom setu. I u drugom zanimljiva borba u kojoj su gošće uzvratile sa 23:25.

Pravu sportsku dramu donosi treći set. Iako se zbog prednosti domaćih od 6-7 poena razlike činilo da će brzo biti riješen gošće pred kraj imaju seriju koja donosi preokret. Slijedi nekoliko izjednačenja i velika borba do 27:29 za Kaštelanke i 1:2 u setovima.

Ovakav razvoj seta često odluči pobjednika cijelog meča, ali jučer to nije bilo tako. Župske odbojkašice se nisu obeshrabrile te izvanrednom borbenošću i htijenjem uvjerljivo osvajaju četvrti set 25 : 16. Peti donosi potpuni preokret i s 15:13 pobjedu za Župke.

Za ŽOK Župa dubrovačka u drugom kolu su nastupile; Veronika Šunjić, Ana Burum, Anđela Telesmanić, Mia Kulaš, Mia Mudrinić, Mia Raguž, Josipa Ćorak, Tina Krmek, Petra Batina, Andrea Ivanović i Đeni Paskojević. Trener Nikola Makivić i pomoćna trenerica Katarina Nardelli.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr, urednik
  • marketingA1