Subota, 23 Rujan 2023
Antun Račić napustio KSW i prelazi u češki Oktagon, prvu borbu će imati u subotu, 17. lipnja

Antun Račić napustio KSW i prelazi u češki Oktagon, prvu borbu će imati u subotu, 17. lipnja

Nakon što mu je istekao ugovor s poljskom MMA organizacijom KSW u kojoj je bio prvak bantam kategorije od studenog 2019. do ožujka 2021. godine, župski MMA borac Antun Račić se vraća u ring u novoj organizaciji u češkom Oktagonu.  Debi u češkoj organizaciji imat će u subotu, 17. lipnja, a suparnik će mu biti Brazilac Nuno Costa.

Novi ugovor, kako je rekao Antun, iako financijski malo slabiji od KSW-ove ponude, nudi više borbi te neće čekati godinu dana od borbe do borbe čime je u KSW-u bio razočaran. Oktagon svojim  priredbama nije vezan samo za Češku, puno priredbi održava u drugim državama, ove godine četiri ima u Njemačkoj, u Engleskoj te Slovačkoj ..

Račiću će ovo biti prva borba nakon poraza od gruzijskog bantamaša na KSW-u 76 prošlog studenog te će se pokušati vratiti na pobjednički niz nakon tri poraza u zadnja četiri meča. Prije nekoliko mjeseci je imao operaciju koljena, sada je koljenom sve u najboljem redu, te se dogovorila borba. Ako u ovoj borbi ostvari pobjedu, već u idućoj će se boriti za pojas prvaka Oktogona. Njegov protivnik Costa dolazi u ovaj meč nakon neriješenog ishoda protiv Cleodonilsona Silve na PE Fight - Pernambuco Fight 7

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • DLJI2
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre