Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020
1. Memorijal Matea Knego, međunarodni judo turnir u spomen mladu župsku sportašicu (FOTOGALERIJA)

1. Memorijal Matea Knego, međunarodni judo turnir u spomen mladu župsku sportašicu (FOTOGALERIJA)

U župskoj sportskoj dvorani na Mljekari u tijeku je 1. Memorijal Matea Knego međunarodni judo turnir u spomen na tragično preminulu župsku sportašicu Mateu Knego koji je pod pokroviteljstvom Općine Župa dubrovačka, te organizaciji Judo kluba Župa dubrovačka i župske Zajednica sportova, okupio oko 300 mladih natjecatelja.

Turnir se održava na četiri borilišta na kojima se u uzrastu od 10, 12, 14 i 16 godina natječu članovi više od 20 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

Na početku turnira nazočnima se obratio Matein otac Stjepan Knego

- Da bi bili veliki judaši morate biti još veći ljudi, Matea je zaista to i bila. Živjela je skromno u osmeročlanoj obitelji, nekada smo zadnje novce koje smo imali davali Matei za nastupe na turnirima. Ona bi to stostruko vratila, stalno bi se vraćala s medaljama i najveće zadovoljstvo joj je bilo medalju staviti oko vrata bolesnom bratu - rekao je Matein otac Stjepan, te zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog turnira u prvom redu Ivici Oberanu i Judo klubu Župa dubrovačka. župskoj Općini i  Zajednici sportova, te trenerima i svim sudionicima.

Turnir je u ime pokrovitelja Općine Župa dubrovačka otvorio zamjenik načelnika Mirko Maslać.

  • čestitke - tuttobene
  • čestitke - revelin