Ispiši ovu stranicu
Nagrade županijske Zajednice sporta; Iva Oberan najuspješnija sportašica Dubrovačko neretvanske županije

Nagrade županijske Zajednice sporta; Iva Oberan najuspješnija sportašica Dubrovačko neretvanske županije

U posebnim okolnostima zbog koronavirusa danas na Dan Županije u Sponzi je održano proglašenje najuspješnijih sportaša Dubrovačko neretvanske županije. Za najuspješniju sportašicu Izvršni odbor Zajednica športa naše županije ove godine je izabrao Ivu Oberan članicu Judo kluba Župa dubrovačka. Nakon niza nagrada za najbolju sportašicu Općine, Ivi  je ovo prvo najveće priznanje na županijskom nivou.

- Iva Oberan je rođena 17. studenog 1999. u Dubrovniku. Studentica je Sveučilišta u Dubrovniku. Judom se bavi od svoje pete godine. Hrvatska je reprezentativka i višestruka prvakinja Hrvatske u svim uzrastima. U 2019. godini kao juniorka, seniorska prvakinja države u kategoriji do 63 kilograma, sedma na Univerzijadi, prva na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku i treća na Europskom seniorskom kupu u Zurichu - navodi se u obrazloženju odluke  krovne županijske sportske organizacije.

Loren Fatović igrač Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranja je primio nagradu za najuspješnijeg sportaša, njegov trener Vjeko Kobešćak za najboljeg trenera, vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su najbolja momčad, a košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Ragusa najbolja ženska ekipa županije.