Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023
Rijeka osvojila Kup Dubrovačko-neretvanske županije i putuje na završnicu Kupa Hrvatske u Vukovar

Rijeka osvojila Kup Dubrovačko-neretvanske županije i putuje na završnicu Kupa Hrvatske u Vukovar

Boćari Rijeke Mandaljene pobjednici su Kupa Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu. Oni su u četvrtfinalu bili bolji od Oboda, u polufinalu pobijedili Komolac Omblu, a u samom finalu nadigrali su Slavena.

Završnica Kupa Županije održala se u boćarskoj dvorani u Putnikoviću a nastupili su : Rijeka, Slaven, Torcida Osojnik, Komolac Ombla, Metković, Obod i Brijesta, dok osmog kluba u završnici nije bilo jer je Komolac odustao od daljnjeg natjecanja u ovoj sezoni, pa je Torcida Osojnik voljom ždrijeba ušla direktno u polufinale.

Slaven je osvojio 2. mjesto, u četvrtfinalu su pobijedili superligaša Metković, a u polufinalu Torcidu Osojnik. Do polufinala je stigla i Komolac Ombla, gdje je poražena od pobjednika Rijeke. Rijeka se kao pobjednik Kupa Dubrovačko-Neretvanske županije plasirala na završnicu Kupa Hrvatske koja će se održati 15.10.2022. u Vukovaru.

Na završnici Kupa za pobjednika Rijeku Mandaljenu nastupali su: Ivo Butrica, Luko Ledinić, Božo Mihaica, Luka Bevanda, Nikola Žeravica i Zdenko Mandić.


Rezultati završnice:

Četvrtfinala:

Komolac Ombla – Brijesta  13:5
Rijeka – Obod  7:4
Slaven – Metković  10:9
Torcida Osojnik  (bb)

Polufinala:

Komolac Ombla – Rijeka  2:13
Slaven – Torcida Osojnik  10:4

Finale:

Rijeka – Slaven  13:6

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr