Ispiši ovu stranicu
Odbijen apel Dubrovnik Racinga, AK Župa dubrovačka i službeno brdski prvak Hrvatske

Odbijen apel Dubrovnik Racinga, AK Župa dubrovačka i službeno brdski prvak Hrvatske

Nakon više od mjesec i pol dana od završetka posljednje utrke Državnog prvenstva, 20. "Nagrade Dubrovnika 2019", u petak su na službenim stranicama HAKS-a napokon objavljeni rezultati utrke čime je  AK Župa dubrovačka i službeno postala klupski prvak Hrvatske na brdskim stazama.

Naime, Apelacijska komisija HAKS-a je odbila apel AK Dubrovnik Racinga protiv odluke Sportske komisije natjecanja Međunarodna auto utrka na brdskim stazama „20. Nagrada Dubrovnik 2019 - Memorijal Željko Đuratović" kojom su unatoč prvotnome protivljenju organizatora natjecanja u listu verificiranih vozača i startnu listu natjecanja uvršteni vozači AK Župe dubrovačke.

Apelacijska komisija je ustanovila da je predstavnik organizatora Dubravko Čikor dostavio prijave na 1. sjednicu sportske komisije i prvotno izjavio da ih ne želi prihvatiti, ali tijekom dugotrajne rasprave je naposljetku izjavio sportskoj komisiji da se vozači AK Župa Dubrovačka ipak uvrste na Listu prijava, ali da se ne prihvati prijava Maria Barovića na natjecanje. Prema članku 72. Pravilnika o autosportovima HAKS-a organizator može prihvatiti prijave poslije objave liste prijava.

Temeljem svega navedenog, kako se navodi u rješenju, dokazano je da je apel uložen iz zle namjere, te će se pokrenuti disciplinski postupak protiv ulagača apela.

Dalje se navodi da je apelacijskoj komisiji od prve dostave dokumentacije uskraćen je dio dokumentacije te je Apelacijska komisija na 1. Sjednici dovedena u zabludu. Naknadnim traženjem Apelacijska komisija je inzistirala na dostavi dokumentacije koja je nedostajala i ista je dostavljena. Dio dostavljene dokumentacije Apelacijskoj komisiji dostavljen je naknadnim traženjem od sirane organizatora preko Tajništva HAKS-a.

- Neprihvatljivo je da je dio dokumentacije dostavljen tek nakon većeg broja traženja iste od strane Apelacijske komisije, prvenstveno se misli na Zahtjev za uvrštenje vozača AK Župa dubrovačka na Listu prijava i Startnu listu, koji je nedvojbeno zaprimljen u Tajništvu HAKS-a 02.10.2019., a na višestruko traženje dostave istoga izjavljeno je usmeno, ali i pismeno da isti nisu zaprimili, iako je ista bila dostupna Tajništvu HAKS-a - navodi se u odluci Apelacijske komisije HAKS-a koja je konačna za sve nositelje licenci HAKS-a, te na nju se strane u postupku ne mogu žaliti bilo kojem organu ili tijelu unutar ustrojstva HAKS-a.

- Po završetku utrke bili su uloženi apeli jedan od strane AK Dubrovnik racing,  drugi od Domagoja Perekovića, te se sastala apelacijska komisija koja je mjesec dana skupljala dokaze i informacije, te je odbila oba apela i rezultati su postali službeni i vidljivi na stranicama HAKS-a.

Putem medija smo saznali da će Dubrovnik racing ići tužbom prema HOO, prema HAKS-u žalbu ne mog,u jer je apelacijska odluka konačna i na nju nema žalbe.

Godišnja dodijela priznanja neslužbeno doznajemo bi trebala biti početkom veljače iduće godine u  hotelu Westin gdje bi mi trebali preuzeti pehar i s njime preko Dubca !!

Mogao bi zaključiti da je sezona bila za pet (toliko smo bodova ispred Dubrovnik Racinga), te bi čestitao svima koji su vozili, Dubrovnik racing na borbi,također posebno čestitati Ragusa Racingu ma povijesnom uspjehu.

Župskim vozačima uz čestitke ide i veliko Hvala jer su srce ostavili na stazi, zahvalio bi se svima koji su podržavali Župu i koji su pomogli na bilo koji način da bi došli do ovog povijesnog trenutka za klub, a mislim i za našu malu Općinu u kojoj je ovo prvi klubski naslov prvaka Hrvatske
- rekao je predsjednik AK Župa dubrovačka i najuspješniji župski vozač Marijo Barović

Cijelu odluku Apelacijske komisije HAKS-a PROČITAJTE OVDJE