Petak, 19 Travanj 2024
Pet vozača župskog kluba vozilo Nagradu Dubrovnika na novoj stazi od Mosta do Osojnika (FOTOGALERIJA)

Pet vozača župskog kluba vozilo Nagradu Dubrovnika na novoj stazi od Mosta do Osojnika (FOTOGALERIJA)

Premijeru nove staze 21. Nagrade Dubrovnika 2021. - Memorijal Željko Đuratović na cesti od Mosta dr. Franja Tuđmana do Osojnika  obilježila je kiša. Na  3.345 metara staze koja ima 17 zavoja te uspon od 7,56 posto nastupilo je 80-ak vozača iz Hrvatske i Crne Gore, među njima i pet članova auto kluba župa dubrovačka.

Rezultatski posljednja utrka Državnog prvenstva nije odlučivala gotovo ništa, župski klub je prije dubrovačkog brda osigurao drugo mjesto klupskog poretka, nije mogao ni naprijed ni nazad bez obzira na današnje rezultate. Isto tako, najuspješniji klupski vozač ove sezone Matija Jurišić je odavno osigurao titulu u grupi A ...

Od pet vozača AK Župa dubrovačka danas je najuspješniji bio Matija Jurišić (Škoda Fabia) koji je umjesto u svojoj  grupi A danas vozio grupu E1 klasu 16. Matija je bio peti u ukupnom poretku, drugi u grupi E1 i prvi u klasi 16.

Nihad Seferagić (VW Polo) je utrku završio kao 13. u grupi E1 i treći u klasi 16. Ivan Petrušić  je bio drugi u klasi N 1, Deni Kmetović treći u klasi E1-11, a Nikša Maslać sedmi u klasi A 7.

Ukupni pobjednik kišne 21. Nagrade Dubrovnika 2021. - Memorijal Željko Đuratović je Domagoj Pereković (Mitsubishi Lancer EVO IX - AMK ZANATLIJA Zagreb), Najbolji u grupi A je bio Žarko Knego (Ford Fiesta Rally 4 - AK DUBROVNIK Racing), a u grupi N Stijepo Manenica ( Mitsubishi Evo IX -   AK DUBROVNIK Racing)



  • Autor: Župski portal - zupcica.hr, urednik