Ispiši ovu stranicu
AK Župa dubrovačka osvojila titulu klupskog prvaka Hrvatske na brdskim stazama (FOTO)

AK Župa dubrovačka osvojila titulu klupskog prvaka Hrvatske na brdskim stazama (FOTO)

Na posljednjoj utrci Državnog prvenstva 20. "Nagradi Dubrovnika 2019" voženoj danas na stazi Komolac - Brgat vozači AK Župa dubrovačka osvojenim bodovima su sačuvali veći dio prednosti od 8,5 bodova s kojom su ušli u utrku i po prvi put osvojila naslov prvaka u ovoj popularnoj disciplini.

Klupski pobjednik današnje utrke Dubrovnik racing s 74,5 bodova, a Župa dubrovačka je druga sa 71 bodom. Tako je u ukupnom poretku ostala prednost od pet bodova dovoljna za osvajanje Državnog prvenstva.

Klupske bodove za Župu dubrovačku su donijeli Mario Jurišić 24,5 bodova (prvi u klasi E1-16 i drugi u grupi), Denis Nišević 23,5 bodova (prvi u klasi E1-17 i četvrti u grupi) i Marijo Barović 23 boda (prvi u klasi A-6 i peti u grupi).

Međutim, kako doznajemo Dubrovnik racing je nakon utrke podnio prigovor koji se odnosi na poznatu situaciju s prijavama. Prijava je podnesena na klupsku titulu klupsku AK Župa dubrovačka , kao i na titulu Marija Barovića koji je današnjim bodovima osvojio naslov Državnog prvaka Grupe A.

Barović prvak Hrvatske i u četvrtoj disciplini,
nakon kruga, autoslaloma i kronometra od danas titula i na brdu

Na 20. Nagradi Dubrovnika – Memorijalu 'Željko Đuratović' Barović je uz klupsku osvojio i titulu državnog prvak na brdu, te je vjerojatno jedini vozač koji je postao prvak u četiri discipline krug (tri puta), a po jednom autoslalom, kronometar i sada brdo. Danas je se Roverom MG 105 ZR bio najbolji u klasi A6 i peti u grupi A.

Mario Jurišić (Audi A4 STW 2.0) je naslov prvaka u grupi E imao već uoči zadnje utrke. Na ovoj je vozio za klub i donio Župi dubrovačkoj vrijednih 24,5 bodova. Uz najbrže vrijeme u svojoj klasi E1 16, danas je bio drugi u grupi i u ukupnom poretku.

Denis Nišević (Renault Megane C) je bio prvi u klasi E1 17, četvrti u grupi E1, te sedmi u ukupnom poretku.

Deni Kmetović (Zastava 750 1.0) je utrku završio prvi u E1 11 i šesti u grupi E1.

Ivan Jaranović je VW Golfom II 1.6 završio kao drugi u klasi E1 15 i peti u grupi E1

Ivan Petrušić (Peugeot 106 Rallye 1.3) je bio treći u klasi N 1, Antonio Kešerec  (VW Polo) četvrti u A 6. Ante Kriste (Škoda Felicija 1.4) zbog izlijetanja u drugoj vožnji nije završio utrku. Kriste je prvu vožnju završio kao najbrži u klasi E1 14.

U Prvenstvu povijesnih automobila Antonio Hernaut (Opel Corsa 1.6) je bio prvi u ukupnom poretku ove kategorije.

Ukupni pobjednik današnje utrke je je Mađar Norbert Nagy (BMW 325 E92) koji je ujedno odvozio i rekord staze.