Četvrtak, 04 Lipanj 2020
Žiri prihvatio prijave; Vozači Župe dubrovačke voze na 20. "Nagradi Dubrovnika 2019"

Žiri prihvatio prijave; Vozači Župe dubrovačke voze na 20. "Nagradi Dubrovnika 2019"

Od jutarnjih sati trajala je neizvjesnost u krugu Marine Komolac gdje se danas obavlja tehnički  prijam i verifikacija vozila i vozača 20. "Nagrade Dubrovnika 2019. - Memorijal Željko Đuratović“ . Sjednica Sportske komisije (žirija) natjecanja koji je trebao donijeti odluku o prihvaćanju prijava AK Župa dubrovačka, je zakazana za 10 sati, međutim za odluku se čekalo sve do podne.

Na kraju ipak prevladao razum, donesena je odluka kojom se nadala većina zaljubljenika u autosport. Vozači Župe dubrovačke su uvršteni na startnu listu, te ćemo danas na treninzima i sutra na stazi Komolac - Brgat gledati borbu za naslov klupskog prvaka Države na brdskim stazama. Ostaje vidjeti hoće li Dubrovnik racing uložiti prigovor na ovu odluku. Za sada ide sve kako je predviđeno, župski vozači su trenutno na tehničkom prijamu, trening bi trebao početi u 12:30 sati.

Podsjetimo, AK Župa dubrovačka je za  20. Nagradu Dubrovnika - Memorijal Željko Đuratović prijavio deset vozača. Jurišić, Nišević, Petrušić i Barović nastupaju u istim klasama koje su vozili cijelu sezonu, Kmetović narančastim Fiatom 750 vozi u klasi E1 11, Kešerac u klasi A6, Lubura je prijavljen u klasi A7, Ante Kriste u E1 14, te Jaranović u E1 15. Deseti vozač je Antonio Hernaut u Prvenstvu povijesnih vozila.

  • dubrovnik-riviera.hr