Ispiši ovu stranicu
Marijo Barović; "Naše su prijave poslane navrijeme, vjerujem da će ih žiri prihvatiti"

Marijo Barović; "Naše su prijave poslane navrijeme, vjerujem da će ih žiri prihvatiti"

Uoči posljednje utrke Državnog prvenstva na Brdskim stazama koja se ovog vikenda vozi na stazi od Komolca do Brgata, želja nam je bila napraviti razgovor najuspješnijim vozačem AK Župa dubrovačka, predsjednikom kluba i najboljim sportašem župske Općine Marijom Barovićem, kojim bi najavili utrku koja župskom klubu može donijeti prvu titulu Državnog prvaka u ovoj popularnoj disciplini. Podsjetimo, AK Župa dubrovačka pred 20. Nagradu Dubrovnika - Memorijalu Željko Đuratović u ukupnom poretku ima 8,5 bodova ispred Dubrovnik Racinga, organizatora zadnje utrke.

Nažalost, događanja tijekom ovog tjedna mogla bi zadnju utrku umjesto očekivanog spektakla i borbe za klupsku titulu na za oba kluba domaćoj stazi, pretvoriti u svojevrsnu tragikomediju u kojoj prvaka određuje lista prijava i način na koji je sastavljena, jer na njoj za sada nema vozača vodeće momčadi prvenstva Auto kluba Župa dubrovačka, okrenula su priču u drugom smjeru.

Kako se moglo dogoditi da na listi prijava za najvažniju utrku u povijesti kluba trenutno nema vozača Auto kluba Župa dubrovačka ?

- Što se tiče AK Župa dubrovačka smatramo da je sve odrađeno po pravilima i da su naše prijave poslane na vrijeme. Organizatori utrke tvrde da oni naše prijave nisu dobili, međutim mi to nismo mogli znati. Oni su mogli poslati službeni mail i obavijestiti nas da prijave nisu stigle i da nećemo biti na listi prijava. Na vrijeme smo uplatili i startnine i u uplatnici naveli sva prezimena vozača koji su prijavljeni. Međutim, u utorak 2.10. na dan kada je trebala izaći lista prijava oni su nam vratili uplaćena sredstva (potvrde u prilogu) uz navođenje razloga - "vraćanje nepotpune uplate startnine".

Kakav rasplet možemo očekivati, kada će se znati hoće li vozači AK Župa dubrovačka nastupiti na ovoj utrci ?

- Sada moramo čekati sjednicu žirija koja bi trebala biti u subotu ujutro. Taj žiri bi trebao odlučiti hoćemo li biti na listi prijava ili nećemo. Ako nas žiri odbije, moramo pisati žalbu na startnu listu, međutim o toj žalbi ponovo odlučuje isti žiri. U slučaju ponovnog odbijanja trebat će se pisati apel na utrku. Moje osobno mišljenje je da će žiri prihvatiti naše prijave i da će sve biti u najboljem redu.

Kako su vozači ostalih klubova koji sudjeluju u Državnom prvenstvu na brdskim stazama reagirali na ova događanja ?

- Imamo podršku od brojnih vozača, što preko komentara i u inbox na društvenim mrežama, što brojnim telefonskim pozivima. Čak je i dobar  dio njih rekao da će bojkotirati utrku na što sam im odgovorio da to ni slučajno ne želimo.

Ako bude sve uredu kako se nadate, u kojim klasama možemo na startu očekivati župske vozače ?

Prijavili smo deset vozača, od toga jednog (Antonio Hernaut - Corsa) u Prvenstvu povijesnih vozila. Nas četvorica, Jurišić, Nišević, Petrušić i Barović nastupamo standardno u istim klasama koje smo vozili cijelu sezonu, Tu su još Kmetović s mojim Fiatom 750, Kešerac  koji je vozio već i na Buzetu u klasi A6, Lubura je prijavljen u klasi A7 i Ante Kriste u E1 14, te Jaranović u E1 15. Jurišić je već  prije osigurao pobjedu u klasi i u grupi.

Mislim da nam je za osvajanje titule Državnog prvaka dovoljno 68,5 bodova, čak i ako Dubrovnik racing uzme maksimalan broj bodova u klasama i grupama. Za to nam trebaju tri prva mjesta po klasama koje su popunjene vozačima uz bodove iz grupe. Pobjeda po klasi donosi 20 bodova, a prvih deset u grupi uzima od 5 prema 0 po pola boda.

Dubrovnik Racing  je za ovu utrku na stazu vratio vozače koji nisu nastupali duže vrijeme, pojačali su sve klasa A grupe u kojoj voziš.

- Napunili su klase A grupe, nisu znali koju ću ja voziti, pa su iznajmili nekoliko auta i svaku kvalitetno pokrili. U mojoj klasi nakon dvije godine na stazu se vraća Hrvoje Čikor s Roverom  MG 105 ZR, istim  vozilom s kojim ću i ja nastupiti, a tu je i Mirko Pendo s  Citroenom AX 1.4. Imaju prijavljenog i mlađeg Pulića koji također dugo nije vozio u A7 s Opel Adamom R2 kojeg je do ove utrke vozio njegov otac Niko, a Niko će voziti A 8  Clio R3. U A9 je Žarko Knego s Mitsubishi Lancerom  Evo VII. Oni su svoje najbolje vozače rasporedili po klasama A grupe i čekali u koju ću se ja prijaviti.

Htjeli su da Niko Pulić vozi u klasi u direktnom dvoboju sa mnom. Volio bi da se taj okršaj dogodio, da vozimo u istim autima, a ne da on bude u jačem. Pulić je u velikoj prednosti za titulu prvaka Grupe A već je odvozio tri utrke od ove zadnje četiri, a jedna se briše, iz njih ima maksimalan broj bodova. Ja ne smijem napraviti kiks, jer nisam vozio jednu utrku, auto mi nije bio gotov. Treba mi 21,5 bod da bi osigurao titulu.