Ispiši ovu stranicu
Vozači AK Župa dubrovačka nastupili na utrkama Autoslaloma i Kronometra u Zagrebu

Vozači AK Župa dubrovačka nastupili na utrkama Autoslaloma i Kronometra u Zagrebu

Iako je ove sezone sve fokusirano na Državno prvenstvo na brdskim stazama, Auto klub Župa dubrovačka ne zaboravlja ni druge discipline koje su klubu i njegovim vozačima donijele brojne uspjehe i titule zadnjih godina.

Tako je prošlog vikenda na improviziranoj stazi u centru Zagreba oko "Bandićevih fontana" vožena  pretposljednja utrka Državnog prvenstva u disciplini kronometar 2. Nagrada Zagreba - Brzi i Žestoki '19 i posljednja utrka autoslaloma 17. Nagrada Zagreba - 7. Memorijal Mire Nikolić. Na obje trke bilo je prijavljeno preko 100 natjecatelja među kojima su prvi dan nastupila tri župska vozača u dvije klase, a drugi četiri vozača također u dvije klase.

Prvi dan na kronometar Mario Barović sa svojim popularnim narančastim "fićom" (Zastava 750) je bio peti u ukupnom poretku, te 4. u klasi 6. Antonio Hernaut (Opel Corsa GSi 1.6) je bio 8. u klasi 5., a Denis Nišević (Honda CXR) 17. u klasi 6.

Drugi dan se vozio Autoslalom, a Mario Barović (Zastava 750) kako je otvorio sezonu u ovoj disciplini, tako je i zatvorio, pobjedom u klasi 6, grupi 2 te u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske. Narančasti "fićo" je u ovoj utrci imao i svog drugog vozača Denia Kmetovića koji je bio 8. u ukupnom poretku i grupi 2, te 7. u klasi 6. Antonio Hernaut (Opel Corsa) je bio 7. u klasi 5., a Denis Nišević (Honda CRX) 10. u klasi 6.

Zbog prioriteta koji je ove sezone na brdskim utrkama i preklapanja termina, župski klub je nastupio samo na dva od pet Autoslaloma (osim  Antonia Hernauta koji je vozio i Vrbovec), a Barović je pobijedio u oba nastupa.

Ovogodišnji prvak u autoslalomu Puljanin Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), a na posljednjoj utrci kronometra početkom studenog na Grobniku će se odlučivati prvak, Dean Jurasić (AK Istra Racing Team) i Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) trenutno imaju isti broj bodova.