Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023
Deseta sjednica Općinskog vijeća; Umjesto Tomislava Kulaša u vijeće ulazi Nikša Arbanasin

Deseta sjednica Općinskog vijeća; Umjesto Tomislava Kulaša u vijeće ulazi Nikša Arbanasin

Općinsko vijeće Župe dubrovačke danas je održalo svoju desetu sjednicu na kojoj je vijećnik Tomislav Kulaš iz osobnih razloga stavio svoj mandat u mirovanje. Umjesto Kulaša s liste HDZ-a u vijeće ulazi Nikša Arbanasin, te ga ujedno zamjenjuje i u Mandatnom odboru Općinskog vijeća.

Produžen je ugovor s javnim prijevoznikom Libertas Dubrovnik d.o.o koji Općina nastavlja subvencionirati nerentabilne linije kroz Župu.

Na dnevnom redu su bile i izmjene i dopune Odluke o komunalnom doprinosu koje je predložila oporba. Kako je istaknuo načelnik Nardelli  dio predloženog je već sadržan u postojećoj odluci, a Općina priprema novu Odluku o komunalnom doprinosu za koju je prije donošenja planirano e-savjetovanje u trajanju od 30 dana u koje se očekuje da se svojim prijedlozima uključe svi zainteresirani, tako da ovaj prijedlog nije prihvaćen.

Niz točaka dnevnog reda se odnosio na kupnju, prodaju i zamjenu nekretnina između kojih je istaknuta kupnja čestice zemlje u obuhvatu nogometnog igrališta u Čibači. Kako se očekuje da država uskoro prenese vlasništvo nad zemljištem na kojem se nalazi igralište, općina kupnjom preostalih manjih čestica koje nisu u državnom vlasništvu nastoji objediniti vlasništvo nad cijelim prostorom Sportskog centra Čibača.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr