Subota, 20 Travanj 2024
Općinsko vijeće; Jednoglasno usvojen župski proračun za 2022. godinu, prihvaćeni i prijedlozi Župke (FOTO)

Općinsko vijeće; Jednoglasno usvojen župski proračun za 2022. godinu, prihvaćeni i prijedlozi Župke (FOTO)

Župsko općinsko vijeće na današnjoj je sjednici jednoglasno prihvatilo Proračun Općine za 2022. godinu koji će 45.855.000,00 kuna. Nakon što je proračun vijećnicima predstavio voditelj odsjeka za financije i proračun Ante Lučić, općinski načelnik Silvio Nardelli se osvrnuo na amandmane te prihvatio svih  12 prijedloga Župske stranke Župke koji se odnose većinom na uređenje cesta i komunalne infrastrukture. Nardelli je obrazložio koliko je po kojem prijedlogu u narednoj godini moguće realizirati, a vijećnici Župke su se složili s obrazloženjem  te su prijedlozi, u onom dijelu u kojem ih je moguće realizirati, prihvaćeni kao amandmani.

Detaljnije o proračunu Općine Župa dubrovačka za 2022. godinu donosimo sutra.

Uz proračun vijećnici su prihvatili i program gradnje i održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, odluku o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Općine Župa dubrovačka namijenjenih financiranju političkih stranaka i vijećnika s liste grupe birača, program i plan raspodjele sredstava javnih potreba u kulturi Općine, program i plan raspodjele sredstava javnih potreba u školstvu, socijalnoj skrbi, skrbi o stradalnicima Domovinskog rata, zdravstvenoj zaštiti i skrbi o djeci i mladima Općine te program javnih potreba u sportu Općine Župa dubrovačka koji je obrazložio predsjednik župske Zajednice sportova Ivica Cumeljan.

Donesena je i odluka o načinu i vremenu u kojem nije dopušteno obavljati građevinske radove na području Općine Župa dubrovačka, smjernice za organizaciju i plan razvoja sustava civilne zaštite na području Općine, a prihvaćeno je i niz zaključaka o kupnji čestica i dijela čestica na području katastarskih općina Brašina, Čibača i Čelopeci.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr