Ispiši ovu stranicu
Konstituirano novo Općinsko vijeće - predsjednik Lovorko Klešković, Župka ne sudjeluje u radu odbora (FOTOGALERIJA)

Konstituirano novo Općinsko vijeće - predsjednik Lovorko Klešković, Župka ne sudjeluje u radu odbora (FOTOGALERIJA)

Ponovnim izborom Lovorka Kleškovića za predsjednika na današnjoj sjednici je konstituirano Općinsko vijeće Župe dubrovačke. Sjednicu je otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odbora Jure Marić, a do izbora predsjednika je presjedao Marko Kriste prvoizabrani vijećnik s liste HDZ-a koja je dobila najviše glasova, koji je kasnije izabran za zamjenika predsjednika vijeća.

Nakon izvješća mandatnog odbora  i verifikacije mandata održana je svečana prisega članova novog Općinskog vijeća. Umjesto prvog na listi HDZ-a načelnika Silvija Nardellija u vijeće ulazi Antonio Vojvodić, a umjesto Nika Benića zbog nespojive funkcije direktora Komunalnog društva, u vijeću će biti Miroslav Marić.

Dva vijećnika Župke Mario Previšić i Blaženko Svaguša su stavili mandate u mirovanje te će umjesto njih u vijeće Viktorija Kulišić i Mario Grbić.

Novi saziv općinskog vijeća Župe dubrovačke čine; Marko Kriste, Mateo Delić, Antonio Vojvodić, Miro Marić, Tomislav Kulaš, Luko Miloslavić i Lovorko Klešković iz HDZ-a, Antun Bašić, Marko Miloslavić, Tina Grbić, Viktorija Kulišić i Mario Grbić iz Župke te Ivo Žeravica iz Dubrovačkog demokratskog sabora.

Dnevni red sjednice je na prijedlog predsjednika Kleškovića dopunjen s novim točkama dnevnog reda prisegom Općinskog načelnika, Odlukom o Izmjenama i dopunama Odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine za korištenje poslovnog prostora i javne površine, te izborom članova odbora vijeća.

U Odbor za Statut i poslovnik su izabrani su: Luko Miloslavić - predsjednik,  Lovorko Klešković - član, Mateo Delić - član.
 
Novi odbor za javna priznanja čine Mateo Delić - predsjednik,  Marko Kriste - član,  Ivo Žeravica, član.
 
U Odbor za financije i proračun su izabrani Antonio Vojvodić - predsjednik, Marko Kriste - član, Lovorko Klešković - član.

Svi novoizabrani članovi odbora, osim Iva Žeravice (DDS),  dolaze iz vladajućeg HDZ-a, jer su vijećnici Župke odbili sudjelovanje u njihovom radu.   

Na kraju sjednice vijećnicima se obratio načelnik Nardelli izrazivši nezadovoljstvo što članovi oporbene Župke odbili sudjelovanje u radu odbora Općinskog vijeća, te pozvao sve vijećnike na konstruktivno djelovanje u interesu svih Žitelja Župe dubrovačke.