Petak, 19 Travanj 2024
Načelnici Nardelli i Lasić; Ovakav medijski linč neće doprinijeti rješenju pitanja je li Klarić kriv

Načelnici Nardelli i Lasić; Ovakav medijski linč neće doprinijeti rješenju pitanja je li Klarić kriv

Načelnici Općina Konavle i Župa dubrovačka Božo Lasić i Silvio Nardelli reagirali su na medijske natpise o Načelniku Postaje granične policije Gruda Matku Klariću  koja pokriva područje dviju općina. Reagiranje objavljeno na Facebook profilu Boža Lasića prenosimo u cijelosti;


"Poštovani,

Kao načelnici dviju najjužnijih hrvatskih općina, osjećamo se pozvani reagirati na napise o mogućim nedjelima načelnika Postaje granične policije Gruda, gospodina Matka Klarića jer je suradnja s policijom dio našega svakodnevnog rada.

Iz svoga iskustva možemo svjedočiti da je Matko Klarić kao načelnik PGP Gruda postizao odlične rezultate u svom radu, a značajan je njegov doprinos u Vijeću za prevenciju kriminaliteta.

Podsjećamo na to da je u Republici Hrvatskoj presumpcija nevinosti jedno od temeljnih zakonskih načela i ovakav medijski linč sigurno neće doprinijeti rješenju pitanja je li Klarić kriv. Stoga se, ne ulazeći u predmet istrage i istinitost navoda koji mu se stavljaju na teret, protivimo medijskom linču jer za sada nema službene potvrde krivnje ili osude za ono za što ga se optužuje. Ako mu se dokaže krivnja, morat će snositi posljedice.

Međutim, dok se to ne dokaže, a poštujući slobodu medija, apeliramo u ime svakoga slobodnog čovjeka u Republici Hrvatskoj, Konavlima i Župi dubrovačkoj na poštovanje ljudskoga dostojanstva.

Božo Lasić
Silvio Nardelli"