Ispiši ovu stranicu
Sjednica općinskog vijeća; Rebalans proračuna, izrada izmjena i dopuna UPU-a "Srebreno II", izvješće o radu Načelnika

Sjednica općinskog vijeća; Rebalans proračuna, izrada izmjena i dopuna UPU-a "Srebreno II", izvješće o radu Načelnika

Na 23. sjednici općinskog vijeća Župe dubrovačke održanoj danas u velikoj vijećnici Općine uz propisane epidemiološke mjere sukladno Odluci Nacionalnog stožera, župski vijećnici su donijeli o izmjene i dopune Proračuna za  2020. godinu s izmjenama i dopunama Programa rada za tekuću godinu . Ovim drugim rebalansom općinski proračun je smanjen za 3.641.500,00 kuna te sada iznosi 61.900.000,00 kuna. Prihvaćen je polugodišnji Izvještaj o izvršenju ovogodišnjeg Proračuna.

Većinom glasova je prihvaćeno izvješće o radu Općinskog načelnika Općine Župa dubrovačka za razdoblje od  1.siječnja do 30. lipnja 2020., koje se razdoblje odvijalo se u okolnostima pandemije uzrokovane Covidom-19 koja je u velikoj mjeri izmijenila i još mijenja planove, projekcije, kretanja na tržištu rada
kao i općenite gospodarske pokazatelje koji utječu na rad i funkcioniranje Općine.

Prihvaćanjem Odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja ”Srebreno II” pokrenut je postupak prenamjene prostora koji u naravi predstavlja prostor auto kampa i ostalih površina unutar obuhvata ex. ”VUU Kupari” sjeverno od državne ceste D8. Izmjenama i dopunama taj bi se prostor trebao definirati prvenstveno zonu sportske i rekreacijske namjene potrebnu Općini Župa dubrovačka, te za ostale javne potrebe lokalnog i regionalnog karaktera.

Donesena je i odluka o privremenoj novčanoj pomoći mještanima općine koji su ostali bez posla zbog situacije prouzrokovane pandemijom korona virusa.

Prihvaćena je i izmjena Programa javnih potreba u športu Općine Župa dubrovačka za 2020.  kojom su sredstva za program Zajednice sportova u odnosu na planirana početkom godine smanjena za 25 posto, te sada iznose 787.500,00 kuna.