Ispiši ovu stranicu
Dan Općine u vrijeme krize koronavirusa; Umjesto svečane, Općinsko vijeće održalo radnu sjednicu (FOTO)

Dan Općine u vrijeme krize koronavirusa; Umjesto svečane, Općinsko vijeće održalo radnu sjednicu (FOTO)

Pridržavajući se epidemioloških mjera, ali financijskih mjera koje je Općina donijela, na Dan Općine ove godine u Velikoj vijećnici umjesto svečane, održana je radna sjednica Općinskog vijeća.

Vijećnici su prihvatili izvješće o  radu Općinskog načelnika za razdoblje od 1.srpnja do 31.prosinca 2019.godine, Godišnje izvješće o izvršenju Proračuna za 2019. s izvršenjem Programa rada, odluku o raspodjeli rezultata poslovanja po godišnjem financijskom izvješću za 2019., odluku o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite na području Općine, te Odluku o Izmjenama i dopunama Odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine za korištenje poslovnog prostora i javne površine koja se odnosi na posljedice krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Pred vijećnicima se našla i obavijest Općine Mljet o namjeri istupanja iz društva Libertas Dubrovnik d.o.o., Vrtlar d.o.o., Čistoća d.o.o., Sanitat Dubrovnik d.o.o., Boninovo d.o.o., Vodovod Dubrovnik d.o.o. i to tako da bi Općina Mljet prodala svoje pripadajuće poslovne udjele nudeći ih svim drugim nositeljima poslovnih udjela temeljem prava prvokupa. S obzirom da ne postoji interes Općine Župa dubrovačka za povećanjem poslovnih udjela u navedenim društvima, Općinsko vijeće je odbilo ponudu Općine Mljet.

Donesene su i izmjene i dopune programa plana raspodjele sredstava javnih potreba u kulturi, te školstvu, socijalnoj skrbi, skrbi o stradalnicima Domovinskog rata, zdravstvenoj zaštiti i skrbi o djeci i mladima kojima su navedeni programi usklađeni s nedavnim rebalansom proračuna.