Ispiši ovu stranicu
Obilježavanje Dana Općine i obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke ove godine skromno i simbolično

Obilježavanje Dana Općine i obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke ove godine skromno i simbolično

U pripremi za sazivanje najavljene sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka, a na poziv načelnika Silvia Nardellija i njegovih stručnih suradnika  jučer su se sastali predsjednik i dopredsjednik vijeća iz redova HDZ-a, kao i  predsjednik i član oporbene stranke Župka, koji su ujedno i članovi Odbora za Proračun i financije. Sastanak je održan sukladno dogovoru da će se iz mjeseca u mjesec pratiti razvoj situacije po pitanju praćenja izvršenja Proračuna u smislu prihoda i rashoda kao i realizacija svih aktivnosti, a sve u cilju što učinkovitijeg funkcioniranja Općine te donošenja određenih mjera za pomoć gospodarstvenicima kao i programa pomoći najpotrebitijima.

Na radnom sastanku razrađene su i sve točke Dnevnog reda nadolazeće sjednice Općinskog vijeća  koje će se upriličiti u utorak 26.svibnja. Općina Župa dubrovačka taj dan obilježava Dan Općine i dan oslobođenja Župe dubrovačke. Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom obljetnica će se obilježiti skromno i simbolično  polaganjem vijenaca kod spomen-ploča palih hrvatskih vitezova s obiteljima poginulih, predstavnicima Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Župa dubrovačka i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata. Polazak  prema spomen pločama iz Općine je u 9:00 sati.

Sjednica Općinskog vijeća bez uzvanika i laureata održat će se s početkom u 11:00 sati u velikoj vijećnici Općine.

Sveta misa i zajedničko polaganje vijenaca uz molitvu i odrješenje za sve hrvatske vitezove upriličit će se na Spomen obilježju u Mandaljeni 19:00 sati.