Četvrtak, 04 Lipanj 2020
Nardelli o otvaranju župskog vrtića; "Ove mjere su poprilično rigorozne i teško ih je ispoštovati"

Nardelli o otvaranju župskog vrtića; "Ove mjere su poprilično rigorozne i teško ih je ispoštovati"

Nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio upute po kojima bi od 11. svibnja trebali početi s radom vrtići i škole u razrednoj nastavi, načelnika Općine Silvija Nardellija smo pitali koliko su propisane mjere provedljive u prostornim i kadrovskim uvjetima, te broju djece Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

- Ove mjere su po mom mišljenju poprilično rigorozne i teško ih je ispoštovati jer mi toliko prostora nemamo. Međutim, nepoznanica nam je koliko će se roditelja odlučiti dovoditi djecu, ako bude manji broj djece možda će biti donekle i moguće ispoštovati propisano. Mi ne možemo mijenjati mjere možemo se prilagoditi onoliko koliko je to moguće,želim naglasiti da je ovo još uvijek neslužbena informacija o otvaranju vrtića 11. svibnja. Mi ćemo zgrade u kojima radi vrtić pripremiti kroz sljedeći tjedan, napraviti dezinfekciju i sve što je potrebno.

Planiramo povratak odgojiteljica na posao u utorak, 5. svibnja. Taj dan ćemo održati sastanak s ravnateljicom i svim djelatnicama vrtića na kojem ćemo prokomentirati situaciju, kao i upute koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te dogovoriti daljnji način rada - rekao je načelnik Nardelli. 

  • čestitke - župnija
  • čestitke - adriaticosiguranje