Ispiši ovu stranicu
Nardelli održao niz sastanaka; Zajedničkim razmatranjem usvojen prijedlog za rebalans proračuna

Nardelli održao niz sastanaka; Zajedničkim razmatranjem usvojen prijedlog za rebalans proračuna

U pripremi za sazivanje najavljene sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka, načelnik Silvio Nardelli održao je niz sastanaka sa svojim najužim suradnicima, predsjednikom i dopredsjednikom vijeća iz redova HDZ-a, kao i s predsjednikom i članom oporbene stranke Župka, koji su ujedno i članovi Odbora za Proračun i financije.

Zajedničkim razmatranjem jednoglasno je usvojen prijedlog Rebalansa prihodovne i rashodovne strane Proračuna kao i prijedlog mjera za pomoć gospodarskim subjektima koje će se provoditi do okončanja izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19.
Predložene mjere odnose se na oslobađanje u cijelosti ili umanjenje plaćanja zakupa za poslovne prostore kako onih u vlasništvu Općine tako i vezanih društava, kao i oslobađanja plaćanja zakupa javnih površina.

Dogovoreno je da će se, čim prije, a sve ovisno o situaciji, donijeti mjere po pitanju zakupa ostalih javnih površina kao i svih koncesija. Predložena je i mjera odgode naplate komunalne naknade za razdoblje od 01. travnja do 30. lipnja.

Treba naglasiti i da je Vlada RH donijela određene mjere koje se odnose na oslobađanje plaćanja paušalnog poreza na iznajmljivačima soba i apartmana za drugi kvartal tekuće godine, kao i oslobađanja plaćanja prve rate turističke pristojbe čime se dodatno umanjuje Proračuna Općine obzirom da to predstavlja izravne prihode.

Sve navedene mjere biti će tema naredne sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka koje će se održati u četvrtak 23. travnja 2020. godine elektronskim putem obzirom na izvanredne uvjete rada.