Ispiši ovu stranicu
Iz Općine još jednom upozoravaju građane da se suzdrže od odlaganja glomaznog otpada, kazna je pet tisuća kuna

Iz Općine još jednom upozoravaju građane da se suzdrže od odlaganja glomaznog otpada, kazna je pet tisuća kuna

Još jednom molimo sve građane da se suzdrže od odlaganja glomaznog otpada na odlagalištima. Svima Vam je poznato da sve službe rade u otežanim uvjetima te da je na snazi zabrana odlaganja glomaznog otpada, poručuju iz Općine Župa dubrovačka.

Naše Komunalno društvo danas ponovno vlastitim snagama uz ogromne napore raščišćava sva odlagališta i uklanja glomazni otpad. Nažalost zbog ove situacije i Čistoća Dubrovnik uz velike napore radi u jednako otežanim uvjetima, a kapaciteta za odlaganje, sortiranje i odvoz glomaznog otpada više jednostavno nema dok se stanje ne normalizira.

Apeliramo na savjesno i odgovorno ponašanje svih kako bi zajednički mogli prebroditi ovo izvanredno stanje, a u cilju zaštite građana ali i djelatnika od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze.

Obzirom da još uvijek sva odlagališta nisu u sustavu video nadzora molimo sve građane da slobodno prijave neodgovorne pojedince jer nažalost krajnja mjera je i novčano kažnjavanje tj. prekršajni nalog u iznosu od 5.000,00 kn. Isto možete napraviti svaki dan na dežurni telefon 020/ 486-005 (DVD Župa dubrovačka) ili radnim danom od 07-15 h na broj tel 020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) te putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ponovno napominjemo da je u slučaju potrebe za dostavom osnovnih životnih potrepština za starije, nemoćne i potrebite osobe na području Općine Župa dubrovačka potrebno kontaktirati dežurne službe na broj tel.:
•    020/486-005 (DVD Župa dubrovačka) - svaki dan od 07-20 h
•    020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) - radnim danom od 07-15 h
ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U ovim izvanrednim okolnostima osigurano je funkcioniranje svih potrebnih službi (Općina, DVD, Komunalno društvo, Dječji vrtić, Civilna zaštita, TZ) u sklopu rada Stožera civilne zaštite te se sve aktivnosti odrađuju sukladno dnevnom razvoju situacije.
Obzirom na sve mjere i preporuke koje smo donijeli još jednom napominjemo da se sve informacije mogu dobiti putem gore navedenih telefona i elektroničke pošte kao i putem web stranice Općine Župa dubrovačka (www.zupa-dubrovacka.hr).

Najvažnija poruka je svakako ostanite doma i izbjegavajte bilo kakve nepotrebne aktivnosti i javna okupljanja jer to je najbolji način suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite svih nas, poručuju iz Općine.

Foto: čitatelj