Ispiši ovu stranicu
Mateo Haićman izabran za jednog od dopredsjednika županijske podružnice Domovinskog pokreta

Mateo Haićman izabran za jednog od dopredsjednika županijske podružnice Domovinskog pokreta

Domovinski pokret osnovao je u nedjelju, 29. studenoga 2020., u Pločama podružnicu Dubrovačko-neretvanske županije. Za predsjednika podružnice izabran je umirovljeni pukovnik HV-a Domagoj Franić, dopredsjednici su Ksenija Musa, Josip Vučković, Petar Rebac, Antonio Ficović, Mateo Haićman i Zdenko Vuksan, a rizničar Petar Matković.

Osnivanju su prisustvovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, zamjenik predsjednika i politički tajnik Mario Radić i organizacijski tajnik Darijo Žepina.

Škoro je naglasio kako se Domovinski pokret u proteklih nekoliko mjeseci od 29. veljače, pokazao kao kvalitetna politička opcija koja ja potrebna Hrvatskoj.

- Uspjeli smo izboriti 16 saborskih mandata, i nadamo se dobrom rezultatu na lokalnim izborima, bit ćemo toliko potrebna promjena, vidite i sami kako se vladajući ponašaju - rekao je Škoro.

Novoizabrani predsjednik podružnice Domagoj Franić rekao je kako očekuje pokretanje gospodarstva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
- Očekujemo promjenu sustava jer HDZ koji je na vlastima svojim pulenima je doveo da toga da južna županija u punom smislu opravdava naziv "što južnije, to tužnije". Pokušat ćemo učiniti najbolje što možemo za dobrobit svog naroda - rekao je Franić.

- Uskoro osnivamo ogranak Domovinskog pokreta u Župi dubrovačkoj, nadam se već za desetak dana, a planiramo izlazak na lokalne izbore u svibnju sa svojom listom u našoj Općini - rekao je Mateo Haićman.