Četvrtak, 28 Siječanj 2021
Župska stranka - ŽUPKA neće participirati na parlamentarnim izborima, te neće podržati niti jednu listu

Župska stranka - ŽUPKA neće participirati na parlamentarnim izborima, te neće podržati niti jednu listu

Na sinoć održanoj sjednici predsjedništva Župske stranke - ŽUPKA, potvrđena je odluka kojom stranka neće participirati na parlamentarnim izborima, te se zahvaljuje ponuđenim sudjelovanjem na izbornim listama drugih koalicija i stranaka koje su ponudile svoju suradnju ŽUPKI.

Naš osnovni zadatak i najveća vrijednost je zaštita interesa i potreba svih građana Republike Hrvatske, a u prvom redu stanovnika Župe dubrovačke i Dubrovačko-neretvanske županije. Naš lokalni karakter i djelokrug rada obvezuje nas koncentrirati sve svoje kapacitete i resurse na razvoju naše lokalne zajednice, te smo u ovom trenutku procijenili kako naš angažman u bilo kojem formalnom obliku na parlamentarnim izborima ne bi donio osobitu korist lokalnoj zajednici.

Također, odlučeno je kako ŽUPKA neće podržati niti jednu izbornu listu koja se natječe za Hrvatski Sabor, niti će sugerirati svojim biračima izbor određene opcije. Jedino što ŽUPKA sugerira jest izlazak na izbore i konzumiranje biračkog prava ali i obveze biranja svog zastupnika u Hrvatskom Saboru - navodi se u priopćenju Župke koje potpisuje njen predsjednik Antun Bašić.