Ispiši ovu stranicu
Parlamentarni izbori 2020. - Župljanin Mateo Haičman na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore

Parlamentarni izbori 2020. - Župljanin Mateo Haičman na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore

Domovinski pokret Miroslava Škore predao je jučer svoje liste za parlamentarne izbore Državnom izbornom povjerenstvu. Na listi u našoj desetoj izbornoj jedinici koju predvodi zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić na 11. mjestu je župljanin Mateo Haičman.

- Za priključivanje Domovinskom pokretu me motivirala potreba za promjenama na političkoj sceni. Iako sam poprilično apolitična osoba nekako spontano se dogodilo i ovo  moje uključivanje u tu stranku. Od  prijatelja iz Hrvatske vojske u kojoj sam proveo 27 godina dobio sam pozivnicu na osnivačku skupštinu Domovinskog pokreta u Zagrebu. Svidjela mi se strast kojom je Škoro pristupio svemu ovome.

Ovu kandidaturu za Hrvatski sabor nisam baš očekivao jer to se ne događa malim ljudima iz puka - bar većina nas tako misli. Vjerojatnost da uđem u Hrvatski sabor nije velika, ali sve da se dogodi zalagao bih se prvenstveno za naš mali kraj i jug Hrvatske, jer svi koji ovdje živimo znamo kakvi nas problemi muče i smatram da nismo dovoljno glasni i da nas se ne čuje - poručio je  Meteo Haičman.

Domovinski pokret Miroslava Škore na ove parlamentarne izbore izlazi uz koalicijske partnere Hrvatske suvereniste, Blok za Hrvatsku, Hrvatsku konzervativnu stranku, HRAST - pokret za uspješnu Hrvatsku, Stranku umirovljenika i Zelenu listu.

Pojavljivanje Župljana na listama stranaka za dosadašnje Parlamentarne izbore je bilo vrlo rijetko. Hoće li na ovogodišnjim listama za izbor zastupnika u novi saziv Hrvatskog Sabora Meteo Haičman biti jedini Župljanin ili će mu se priključiti još netko, doznat ćemo prekosutra. Liste i kandidature moraju se predati najkasnije do ponoći, 16. lipnja.