Utorak, 26 Svi 2020
Sastanak na temu povećanja sigurnosti učenika župske škole, te mogućnostima veće prevencije

Sastanak na temu povećanja sigurnosti učenika župske škole, te mogućnostima veće prevencije

U Osnovnoj školi Župa dubrovačka, u petak, 15. studenoga,  održan je sastanak na temu povećanja sigurnosti učenika, te o mogućnostima što veće razine prevencije i pravodobnog djelovanja svih službi.

Na sastanku su ravnatelj Osnovne škole Župa dubrovačka, Anton Jurkić, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka, Jure Marić, s načelnikom Policijske postaje Gruda, Matkom Klarićem njegovim pomoćnikom, Markom Čuvalom, razgovarali o niz tema koje se izravno odnose na povećanje sigurnosti djece i svim vrstama dodatne prevencije protiv bilo koje vrste kriminaliteta i ostalih loših pojava koje se nažalost sve češće pojavljuju među ovom iznimno osjetljivom dobnom skupinom.

S obzirom na probleme koje je istaknuo ravnatelj, a koji se odnose upravo na probijanja ograde školskog dvorišta, kidanje zaštitnog lanca na ulazu na parking i ostala oštećenja školske imovine dogovoren je hitan popravak ograde te dodatna regulacija parkinga kao i postavljanje dodatnog videonadzora.

Nakon obilaska same zgrade škole kao i svih vanjskih prostora načelnik Klarić je dao i preporuke vezano za povećanje sigurnosti i usklađivanje sa školskim standardima, a vezano za postavljanje i popravak ograde oko školskog dvorišta kao i za pojačanu kontrolu korištenja školskog dvorišta i parkinga koji je u vlasništvu škole.

Za postojeći sustav videonadzora škole i školskih prostora ali i videonadzora koji je na više lokacija postavila Općina za tehnički nadzor odlagališta dogovoren je jednostavniji pristup ovlaštenim djelatnicima Policijske postaje Gruda što bi također trebalo dati rezultate u prevenciji ali i sankcioniranju kriminaliteta i narušavanja javnog reda.

Načelnik Klarić izvještio je i o akciji borbe protiv ovisnosti u sklopu koje će djelatnici PP Gruda i na području Župe u periodu od 15. studenoga do 15. prosinca dodatno pojačati aktivnosti i mjere borbe protiv ovisnosti. U sklopu iste akcije u osnovnoj školi će se u suradnji policije i Zavoda za javno zdravstvo organizirati i predavanje na temu prevencije ovisnosti namijenjeno učenicima osmih razreda.

Sastanak je poslužio i kao dodatna priprema za sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda na području Općine Župa dubrovačka koje će se sastati u četvrtak, 21. studenoga 2019.

  • čestitke - zuc
  • čestitke - hdzzupa